Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu: Ordonanța de urgență privind amânarea ratelor românilor e gata

Florin Cîțu: Ordonanța de urgență privind amânarea ratelor românilor e gata

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a spus, în cadrul ședinței de guvern, că ordonanța de urgență privind amânarea ratelor românilor este finalizată.

Florin Cîțu: Ordonanța de urgență privind amânarea ratelor românilor e gata
26 Mar 2020   •   18:13

"Ordonanţa e gata, perioada pe care se suspendă ratele este până la 9 luni, aşa cum am vorbit şi cu dl preşedinte. Am inclus şi clienţii de leasing, clienţii mari, tot. Voi face o prezentare pe larg în timpul şedinţei", a spus Florin Cîţu.

Odată ce ordonanța va intra în vigoare, românii pot solicita băncilor să ceară amânarea ratelor pe o perioadă de maximum nouă luni.

Totuși, Cîțu le-a recomandat celor cu credite la bancă să fie cumpătați și să înceapă ușor, cu o lună, două.

"Românii trebuie să înţeleagă că amânare nu înseamnă iertare şi trebuie să fie cumpătaţi. Dacă avem nevoie de păsuire să începem cu o lună, două, să nu ne creăm probleme pe viitor.(...) Este vorba de (amânare n.r) până la nouă luni, dar oamenii pot folosi această posibilitate o lună, două, trei, după posibilităţile fiecăruia. Trebuie să spunem foarte clar: amânare nu înseamnă iertare. După ce trece perioada de amânare ratele trebuie plătite. Bineînţeles că nu vor fi plătite imediat, dar trebuie plătite. Oamenii trebuie să fie foarte atenţi când cer să li se amâne ratele şi să nu se întindă prea mult. Eu aş propune fiecărui român care vrea să acceseze această facilitate să înceapă uşor, cu o lună, două", a spus Cîţu, miercuri seara, la TVR1.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close