Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu, prima reacție după incendiul de la Ploiești: ”Singura soluție prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm!”

Florin Cîțu, prima reacție după incendiul de la Ploiești: ”Singura soluție prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm!”

Premierul Florin Cîțu a avut prima reacție după incendiul din această dimineață de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, în urma căruia două persoane au decedat.

Florin Cîțu, prima reacție după incendiul de la Ploiești: ”Singura soluție prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    11 Noi 2021   •   09:35

”Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, la o secție suport COVID-19. Doi pacienți au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri. Transmit condoleanțe familiilor celor doi pacienți.

Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată.

A fost activat planul roșu, am fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat și cu ministrul Sănătății, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienți, 15 dintre ei au fost transferați.

Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început.

Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete!

Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalațiile de oxigen să fie controlate.

Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 și toți cei implicați trebuie să se asigure că sunt luate toate măsurile pentru siguranța pacienților!

Și repet: singura soluție prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare”, este prima reacție a premierului interimar Florin Cîțu, postată pe pagina oficială de Facebook a Guvernului României. 

Premierul Florin Cîţu: Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, la o...

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 10 noiembrie 2021

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close