Florin Cîțu vrea comunicări securizate cu angajații

27 Ian 2020   •   22:04
Florin Cîțu vrea comunicări securizate cu angajații

Oamenilor le e frică atunci când se greşeşte şi încearcă să acopere greşeala, fără a încerca să vină cu soluţii, iar pe acest considerent vreau să fac un mod securizat de a vorbi cu angajaţii Ministerului Finanţelor şi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care să comunice soluţii, a declarat, luni seara, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, la Digi 24.

"Este un lucru pe care l-am văzut şi este folosit în industria aviatică, dar a fost folosit şi în multe instituţii din SUA, e adevărat, private. Există această frică de a comunica soluţii pentru problemele din Ministerul Finanţelor, din ANAF şi din alte ministere. Oamenilor le e frică atunci când se greşeşte şi încearcă să acopere greşeala şi nu încercăm să venim cu soluţii. La sistemele din aviaţie există acea black box, cutia neagră. În cutia neagră ai toate informaţiile şi de acolo poţi să înveţi motorul - ca să nu mai ai o situaţie de prăbuşire în viitor, deci să nu mai ai aceeaşi problemă. De acolo înveţi şi mergi mai departe. În spitalele din SUA, la fel, s-a făcut un mod securizat ca angajaţii să poată prezenta managementului în situaţii de malpraxis ce a fost greşit, ce s-a întâmplat, ca să poţi să corectezi. Asta vreau să fac şi în Ministerul Finanţelor: un mod securizat de a comunica cu angajaţii MFP şi ai ANAF, care să comunice soluţii. Ştim că sunt probleme şi problemele le vedem şi le ştim, dar nimeni nu are curajul să-şi asume că a existat o problemă în primul rând şi, după ce şi-o asumă, să-mi spună cum s-a greşit, ca să găsim soluţii. Eu vreau ca oamenii, acolo unde sunt identificate probleme, să spună; interlocutorul trebuie să fie anonim, nu trebuie să vorbim faţă în faţă, dar să-mi spună ce s-a întâmplat, ca apoi să găsim soluţii. Eu vorbesc mai mult de modul de organizare, de modul cum funcţionează structura, circuitul informaţiei în interior, fluxul de informaţii. Este un mod de a simplifica totuşi, şi cel mai bine ştiu oamenii de acolo, dar de foarte multe ori nu au curajul să vină în faţă să spună", a explicat Cîţu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close