Antena 3 CNN Actualitate Focare de COVID-19 în secțiile de poliție din București! 150 de polițiști care au acționat în prima linie, testaţi pozitiv

Focare de COVID-19 în secțiile de poliție din București! 150 de polițiști care au acționat în prima linie, testaţi pozitiv

Cifra infectărilor cu SARS-CoV-2 crește de la o zi la alta, iar noul coronavirus a infectat până acum 150 de polițiști din Capitală care au acționat în prima linie. Astfel, situația este critică la nivelul secțiilor de poliție din București, acolo unde s-au creat focare de infecție.

Focare de COVID-19 în secțiile de poliție din București! 150 de polițiști care au acționat în prima linie, testaţi pozitiv
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    19 Oct 2020   •   21:40

Echipa Sindicatului Europol a transmis un comunicat unde au fost oferite informații cu privire la secțiile unde au fost depistate cazuri de COVID-19.

150 de poliţişti care au acţionat în Bucureşti, depistaţi cu COVID-19

”Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sunt pe zi ce trece tot mai expuși la infectarea cu noul coronavirus, numărul cazurilor de infectare din această lună ajungând la 150 de polițiști care au acționat în prima linie.

Situația este destul de critică la nivelul secțiilor de poliție, acolo unde s-au creat focare de infecție, iar tocmai cei de care Ministerul Afacerilor Interne are nevoie mai mult ca oricând în aceste momente ale pandemiei, intră în carantină sau se infectează ca urmare a răspândirii a virusului.

La nivelul Poliției Capitalei avem deja multe Secții de Poliție unde au izbucnit focare Covid, aici numărându-se Secția 13 cu 12 cazuri, Secția 12 cu 6 cazuri, Secția 26 cu 4 cazuri, Brigada Rutieră cu 8 cazuri și Structura Financiară cu 6 cazuri.

Patru poliţişti de frontieră care lucrează pe Aeroportul Otopeni au fost şi ei infectaţi

De asemenea, virusul a ajuns și la Poliția de Frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă, acolo unde 4 polițiști de frontieră au fost testați pozitiv.

Chiar dacă săptămâna trecută MAI și Ministerul Sănătății au emis o dispoziție comună cu privire la măsurile pentru prevenirea transmiterii virusului, multe dintre măsuri fiind preluate din solicitările trimise de Sindicatul EUROPOL, acestea nu vor limita foarte mult riscul de îmbolnăvire, atâta timp cât colegii noștri nu vor fi testați periodic, ținând cont de rolul pe care îl au aceștia în prima linie. Fără această măsură, riscul este iminent pentru că cifra infectărilor crește de la o zi la alta.

Așteptăm ca fiecare șef de inspectorat de poliție din țară să dea dovadă de responsabilitate, să citească și să înțeleagă în mod corespunzător prevederile dispoziției comune ce a fost transmisă în teritoriu, astfel încât  să evalueze rapid riscurile de infectare a personalului, pentru ca ulterior la nivelul Ministerului Afacerilor Interne să fie dispuse măsuri în vederea punerii în aplicare a aspectelor pe care organizația noastră le-a solicitat privind testarea periodică a angajaților aflați în prima linie. 

Viitorul ne aparține!”, transmite echipa Sindicatului Europol.

×
Subiecte în articol: politisti București focare
Parteneri
"Tată, unde ai plecat?" | Oamenii se zguduie de plâns peste ruinele care le-au îngropat familiile
x close