Antena 3 CNN Actualitate Fost angajat al Camerei de Comerţ Dolj: Lucrătorii erau obligaţi să „cotizeze“ lunar cu până la două treimi din salariu

Fost angajat al Camerei de Comerţ Dolj: Lucrătorii erau obligaţi să „cotizeze“ lunar cu până la două treimi din salariu

Fost angajat al Camerei de Comerţ Dolj: Lucrătorii erau obligaţi să „cotizeze“ lunar cu până la două treimi din salariu
Sursa foto: Foto: Mediafax
07 Apr 2012   •   13:15

Şantaj la centru, şantaj şi în provincie. Un fost angajat al Camerei de Comerţ din judeţul Dolj demonstrează cu acte cum erau obligaţi lucrătorii să cotizeze lunar, cu până la două treimi din salariu, ca să-şi păstreze locul de muncă. "Afacerea" pare la fel ca cea folosită în Capitală, unde şeful Camerei de Comerţ Bucureşti a dat explicaţii la DNA.

Fostul angajat al Camerei de Comerţ Dolj susţine că a fost obligat, alături de alţi colegi să semneze un contract de sponsorizare prin care i se reţinea lunar din banii primiţi în cadrul unui proiect pe fonduri europene. Ordinele ar fi venit direct de la şeful instituţiei.

Adrian Belu susţine că a "cotizat" patru luni. Când s-a oprit, şi-a pierdut slujba.

Şeful Camerei de Comerţ, Ioan Vigaru, nu a vrut să comenteze acuzaţiile.

DNA Craiova a deschis o anchetă în acest caz. Metoda descrisă de angajatul din Dolj ar fi fost folosită şi în Capitală. Şeful Camerei de Comerţ Bucureşti, Sorin Dimitriu, a fost reţinut la începutul săptămânii, alături de directorul instituţiei, dar judecătorii nu le-au dat mandate de arestare.

Într-o scrisoare trimisă presei, Sorin Dimitriu, a explicat că angajaţii au fost de acord să li se reţină din bani, iar fondurile au fost folosite pentru salarii şi utilităţi. Tot el a spus că nu şi-a şantaj niciodată subalternii. Ba chiar a "donat" la rândul său, instituţiei, suma de 80.500 de lei.


×
Subiecte în articol: Camera de Comert Dolj DNA salariu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close