Antena 3 Actualitate Fost director din Ministerul de Justiție, dezvăluiri despre arhiva SIPA

Fost director din Ministerul de Justiție, dezvăluiri despre arhiva SIPA

15 Mai 2017   •   22:40
Fost director din Ministerul de Justiție, dezvăluiri despre arhiva SIPA

Ingrid Mocanu, fost director în Ministerul de Justiție, a vorbit luni, la ”Sinteza Zilei”, despre scandalul momentului, privind arhiva SIPA.

Potrivit acesteia, dispariția documentelor din arhivă se știa la nivel de minister și, dacă s-ar vrea, ar putea fi investigată foarte ușor.

”Aceste dezvăluiri umblau la nivel de zvonuri. Există un raport, poate fi declasificat foarte ușor. Au dispărut documente. În arhiva respectivă exista un xerox performant, care avea la ora comisiei mai mult de 2-3.000 de pagini copiate. A fost sigilat, nu știu ce s-a întâmplat cu el. A existat și acea spargere suspectă. E adevărat, domnul Predoiu nu a deschis niciodată arhiva, dar nici nu a făcut nimic pentru a o proteja” a spus Ingrid Mocanu.

Jurnalistul Dan Andronic a dezvăluit luni, într-un articol publicat în Evenimentul Zilei, că arhiva SIPA ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de o comisie desemnată de Monica Macovei, ministru al Justiţiei la acea dată

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close