Antena 3 CNN Actualitate Fost şef SPP, dezvăluiri despre interceptările SRI. Ce nume grele au fost în vizorul serviciului

Fost şef SPP, dezvăluiri despre interceptările SRI. Ce nume grele au fost în vizorul serviciului

Fost şef SPP, dezvăluiri despre interceptările SRI. Ce nume grele au fost în vizorul serviciului
Sursa foto: sursa foto: Agerpres/ Pixabay.com
17 Iul 2017   •   11:57

Fostul director al Serviciului Român de Protecție și Pază, Dumitru Iliescu, face dezvăluiri șocante pe pagina sa de Facebook. Acesta susţine că înaintea prezidenţialelor din 2009 atât Mircea Geoană cât și Sorin Ovidiu Vântu au fost interceptați de SRI.

"Am postat pe Facebook, Vineri 14 Iulie 2017, unele consideratii privind implicarea serviciilor secrete in jocul politic si in actul de justitie. Au fost numeroase persoane care au acuzat ca tardiva interventia mea, iar altele au formulat acuze intr-un limbaj care, in orice caz, nu le onoreaza. Nu ma deranjaza opiniile divergente. (...)   Cu cateva luni inainte de alegeri Domnul Geoana i-a facut o vizita lui Sorin Ovidiu Vantu, care se afla in Delta Dunarii. Intalnirea dintre cei doi a fost monitorizata de SRI. Domnul Geoana era monitorizat ilegal.

Nu stiu insa daca, pentru Sorin Ovidiu Vantu, aveau mandat eliberat de judecator. In aceeasi zi am fost informat despre aceasta actiune ilegala a SRI, fiindu-mi furnizate si elemente din continutul discutiilor. Cand Domnul Geoana a revenit in Bucuresti l-am informat despre faptul ca dialogul cu Vantu fusese inregistrat de SRI si l-am convins in momentul in care i-am spus ce au discutat. Avand certitudinea actiunilor intreprinse impotriva conducerii PSD, am comandat un sistem de comunicare codat(telefoane mobile codate), functional pe retelele operatorilor de telefonie mobila.

Aparatele au fost distribuite celor mai importante persoane din conducerea partidului, convorbirile dintre persoanele respective fiind sigure, avand in vedere ca nu puteau fi decriptate discutiile. De asemenea am comandat o instalatie de bruiaj foarte performanta, care era pusa in functiune cand aveau loc sedinte ale conducerii partidului si in acest mod am limitat semnificativ scurgerile de informatii catre SRI si implicit catre adversarii politici.", a scris Dumitru Iliescu pe Facebook.

 

×
Subiecte în articol: SRI Mircea Geoană Sorin Ovidiu Vantu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close