Antena 3 CNN Actualitate Foşti adjuncţi SRI, trimişi în judecată pentru vânzarea ilegală a unor imobile primite de la RAPPS

Foşti adjuncţi SRI, trimişi în judecată pentru vânzarea ilegală a unor imobile primite de la RAPPS

Foşti adjuncţi SRI, trimişi în judecată pentru vânzarea ilegală a unor imobile primite de la RAPPS
12 Dec 2008   •   21:12

Trei foşti adjuncţi ai SRI au fost trimişi în judecată. Ei sunt acuzaţi de înşelăciune şi fals în declaraţii în legătură cu vânzarea ilegală a unor locuinţe de serviciu din Bucureşti, la preţuri subevaluate.
Inculpaţii sunt Marin Ionel, fost adjunct al directorului SRI, Zamfir Dumitru, fost adjunct al directorului SRI şi Miu Cătălin-Spiridon, fost consilier al lui Zamfir Dumitru.
Potrivit rechizitoriului întocmit de către DNA, creierul afacerii ar fi fost generalul în rezervă Gioni Popescu. Acesta s-a folosit de faptul că angajaţii SRI au dreptul să cumpere de la RAPPS locuinţe la preţuri subvenţionate de stat, fără a ţine însă cont că aceia care sunt deja proprietari de case nu mai beneficiază de facilităţi pentru cumpărarea unei locuinţe.
Gioni Popescu în calitate de director adjunt al SRI pe probleme de logistică, a întocmit mai multe documente oficiale prin care i-a determinat pe doi subordonaţi, şeful Direcţiei Logistice şi contabilul şef al aceleiaşi direcţii, să închirieze şi să vândă ilegal, la preţuri subevaluate, trei apartamente situate într-o zonă rezidenţială din Capitală. Apartamentele au fost închiriate şi apoi vândute ilegal unor foşti şi actuali angajaţi SRI.
Cei trei inculpaţi au câştigat aproximativ 1.900.000 euro. Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al SRI a declarat că instituţia nu comentează deocamdată. Un asemenea răspuns vine în condiţiile în care doi dintre cei trimişi în judecată sunt ofiţeri activi ai Serviciului Român de Informaţii.
Acest lucru a fost posibil deoarece aceştia au omis să menţioneze că sunt deja proprietarii altor case.
Antena 3

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close