Antena 3 CNN Actualitate Foştii directori generali ai fabricii de armament Sadu au fost eliberaţi

Foştii directori generali ai fabricii de armament Sadu au fost eliberaţi

Foştii directori generali ai fabricii de armament Sadu au fost eliberaţi
Sursa foto: Foto: jurnalul.ro
de M.Z.    |    04 Sep 2013   •   23:04
Foştii directori generali ai UM Sadu Lori Boian şi Nicolae Dijmărescu vor fi cercetaţi în libertate, după ce Tribunalul Gorj a respins, miercuri, propunerea de arestare preventivă, între timp procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj dispunând reţinerea altui coleg al acestora.
 
Lori Boian, director general adjunct al Romarm în prezent, s-a prezentat singur la instanţa de judecată, după ce, în cursul zilei, ordonanţa de reţinere pe 24 de ore a expirat, pe parcursul judecăţii fiind lăsat în libertate şi celălalt fost director general al UM Sadu, Nicolae Dijmărescu, informează Mediafax.
 
Ambii au interdicţie de a părăsi ţara în următoarele 30 de zile, decizia nefiind una definitivă.
 
Cei doi foşti directori generali sunt acuzaţi de mai multe ilegalităţi potrivit procurorilor, însă până acum instituţia a comunicat că ambii ar fi învinuiţi doar de instigare la delapidare.
 
Miercuri, procurorul de caz a dispus şi reţinerea pentru 24 de ore a directorului de producţie al UM Sadu, Lucian Gabriel Bogdan, care este considerat responsabil de modul în care uzina a introdus în procesul de producţie sute de tone de materie primă din "rezerva de mobilizare", rezervă care în prezent nu mai există la uzina amintită. 
 
Anchetatorii susţin că UM Sadu ar fi folosit ilegal în procesul de producţie "rezerva de mobilizare", care constă în materia primă necesară producerii unei cantităţi mari de muniţie, necesară în caz de război.
 


 

×
Subiecte în articol: delapidare
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close