Antena 3 CNN Actualitate Foştii primari din Snagov şi Jilava, condamnaţi la cinci, respectiv şapte ani de închisoare cu executare

Foştii primari din Snagov şi Jilava, condamnaţi la cinci, respectiv şapte ani de închisoare cu executare

Foştii primari din Snagov şi Jilava, condamnaţi la cinci, respectiv şapte ani de închisoare cu executare
28 Mar 2014   •   13:41

Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, a fost condamnat vineri, de Curtea de Apel Bucureşti, la şapte ani de închisoare cu executare, iar fostul edil din Snagov, Apostol Muşat, a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare, în dosarul în care sunt acuzaţi de corupţie, decizia nefiind definitivă.

Instanţa i-a condamnat, în acelaşi dosar, pe Ovidiu Szasz, finul primarului comunei Jilava, la patru ani de închisoare cu executare, pe Ion Scaeţeanu, la patru ani de închisoare cu executare, pe Marinică Bozdoro, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, şi pe Suliman Vildan la trei ani de închisoare cu executare.

Curtea de Apel Bucureşti a mai stabilit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare în cazul Roxanei Curpene şi i-a achitat pe Eugenia Cuţaru şi Gheorghe Roman.

Totodată, instanţa a menţinut sechestrele asigurătorii puse pe bunurile inculpaţilor, precum şi măsura controlului judiciar în cazul lui Muşat şi Mladin.

Judecătorii i-au obligat pe inculpaţi la plata a câte 40.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.
   
Decizia de vineri a Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel al instanţa supremă.
   
În 14 februarie 2012, Adrian Mladin şi Apostol Muşat au fost trimişi în judecată pentru o mită de milioane de euro cerută în cazul parcelării unor terenuri.
   
Procurorii l-au acuzat pe Adrian Mladin de luare de mită, fals intelectual în forma participaţiei improprii, instigare la infracţiunea de spălare a banilor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie, iar Apostol Muşat a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, în formă continuată, fals intelectual, în forma participaţiei improprii, instigare la infracţiunea de spălare a banilor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie.
   
Gheorghe Roman, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov la data faptelor, a fost deferit justiţiei pentru trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie, Ovidiu Szasz, finul primarului comunei Jilava, pentru complicitate la luare de mită, fals intelectual, în forma participaţiei improprii, spălare a banilor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie şi Ion Scaeţeanu, persoană din anturajul primarului comunei Snagov, pentru trafic de influenţă, în formă continuată, fals intelectual, în forma participaţiei improprii, tentativă la infracţiunea de spălare a banilor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie.
   
Totodată, procurorii au trimis în judecată în acest dosar doi notari publici şi trei administratori de firme.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close