Antena 3 CNN Actualitate Fostul director CFR, Alexandru Noapteş, ar putea rămâne fără 2,8 milioane euro din avere: "A existat o lipsă de comunicare"

Fostul director CFR, Alexandru Noapteş, ar putea rămâne fără 2,8 milioane euro din avere: "A existat o lipsă de comunicare"

Fostul director CFR, Alexandru Noapteş, ar putea rămâne fără 2,8 milioane euro din avere: "A existat o lipsă de comunicare"
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Aug 2011   •   10:21
Agenţia Naţională de Integritate a solicitat confiscarea a aproape 2,8 milioane de euro din averea fostului director CFR Alexandru Noapteş. Despre Alexandru Noapteş presa a scris în nenumărate rânduri că a fost unul dintre cei mai bogaţi funcţionari publici din România.

După verificarea averii dobândite în perioada în care Alexandru Noapteş a fost director general al CFR, adică între 2005 şi 2009, Agenţia Naţională de Integritate a constatat o diferenţă semnificativă între averea dobândită şi veniturile realizate, între 2005 şi 2007.

Diferenţa este de aproximativ 2,8 milioane de euro. Comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate arată că veniturile obţinute de Alexandru Noapteş, împreună cu soţia sa, între 2005 şi 2007 au fost de aproximativ 230.000 de euro.

Averea deţinută de fostul director general al CFR, împreună cu soţia sa este, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, de circa 3 milioane de euro. Nu de puţine ori averea lui Alexandru Noapteş a fost subiect de discuţii aprinse în presă.

În perioada în care a deţinut funcţia de director general al CFR, Noapteş era considerat cel mai bogat funcţionar public din România.
 


Noapteş: Acuzaţiile sunt nefondate


Alexandru Noapteş a declarat în exclusivitate pentru Antena 3 că suma vehiculată este enormă şi că acuzaţiile sunt nefondate, întrucât ANI nu a luat în considerare mai multe documente pe care le-ar fi trimis.

„Suma este enormă. Acuzaţiile sunt nefondate pentru că nu s-a ţinut cont de documentele pe care le-am depus la sediul agenţiei. (...) A existat o lipsă de comunicare. (...) Documentele le-am depus pe ultimele sută de metri şi astfel s-a ajuns la această sumă enormă”, a declarat Noapteş pentru Antena 3.

„Înainte să fiu angajat la CFR , am venit din domeniul privat unde am desfăşurat activităţi economice proftabile”, a explicat fostul director CFR.

 






×
Subiecte în articol: avere confiscare director companie stat
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close