Antena 3 CNN Actualitate Fostul director CFR Mihai Necolaiciuc va fi extrădat

Fostul director CFR Mihai Necolaiciuc va fi extrădat

Fostul director CFR Mihai Necolaiciuc va fi extrădat
Sursa foto: Foto: Mediafax.ro
17 Mar 2011   •   19:24

Fostul director CFR Mihai Necolaiciuc va fi adus în România. Ministerul Justiţiei a  fost informat că Necolaiciuc nu va declara apel împotriva ordinului de extrădare pronunţat de această instanţă. Departamentul de stat al SUA a admis emiterea ordinului de predare efectivă.

Acuza
ţii grave la adresa autorităţilor române făcute de Mihai Necolaiciu. Aflat în statele Unite, în plin proces de extrădare, fostul director al CFR susţine că Guvernul de la Bucureşti vrea să-l „reducă la tăcere" deoarece s-ar fi opus încheierii unei afaceri cu Iranul. Toate explicaţiile apar într-o scrisoare trimisă de Necolaiciu secretarului de stat american Hillary Clinton, document ajuns în posesia jurnaliştilor de la România liberă.

În scrisoarea adresată lui Hillary Clinton pe 8 martie, Necolaiciuc scrie că este o victimă a guvernanţilor, iar acţiunile lui nu au făcut decât să protejeze statul român de un contract păgubos.

"Ar trebui să fiu un erou în Statele Unite şi în ţara mea pentru acţiunile mele, acţiuni care aproape că m-au costat viaţa"

Jurnaliştii de la România Liberă scriu că Necolaiciuc se referă la un contract care prevedea livrarea a 10 locomotive către iran şi trimiterea a 300 de muncitori care să se ocupe de întreţinere. Pentru că iranienii nu au plătit, contractul a fost anulat.

Motivul din spatele acuzaţiilor împotriva mea este faptul că am ţinut piept guvernului iranian şi lui Mahmoud Ahmadinejad, pe atunci primar al Teheranului", susţine Necolaiciuc.

La sfârşitul săptămânii trecute, Necolaiciuc a cerut să fie adus în România şi a anunţat, prin avocaţii săi, că renunţă la orice cale de atac. Şi această explicaţie apare în scrisoarea către Clinton. (CARTON 2) "Nu am contestat extrădarea pentru a mă ascunde de justiţie. Am făcut acest lucru pentru a scoate la iveală adevărul, lucru imposibil în ţara mea natală.

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close