Antena 3 CNN Actualitate Fostul preşedinte Traian Băsescu ştia încă din 2012 de nereguli în dosarul Microsoft

Fostul preşedinte Traian Băsescu ştia încă din 2012 de nereguli în dosarul Microsoft

de S.T.    |    25 Mai 2015   •   08:35

Fostul preşedinte Traian Băsescu ştia încă din 2012 de existenţa unor posibile nereguli în contractele de achiziţie a licenţelor Microsoft.

Deşi scandalul de corupţie a izbucnit abia în toamna anului trecut, Băsescu susţine că în urmă cu trei ani ar fi primit de la serviciile secrete informări în legătură cu acest caz.

Însă, Traian Băsescu a omis să explice de ce nu a făcut aceste dezvăluiri până acum. Mai ales că în dosarul Microsoft apar nume grele ale guvernării PDL, dar şi oameni de afaceri apropiaţi lui Băsescu, printre ei Dorin Cocoş sau Nicolae Dumitru.

Băsescu a mai declarat că nu are dovezi care să poată fi făcute publice.

În dosarul Microsoft, fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş este acuzat că ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul lui Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, să asigure firmelor susţinute de una dintre cele două persoane încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

×
Subiecte în articol: dosarul microsoft

SINTEZA ZILEI | Luni-Joi, 21:00

SUA, despre atacurile cu drone din Rusia: "Nu vom permite Ucrainei să organizeze atacuri în afara frontierelor sale"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close