Antena 3 CNN Actualitate Fostul șef al ANAF, Ionuț Mișa rupe tăcerea. Ce se întămplă cu banii datorați de familia Iohannis statului român

Fostul șef al ANAF, Ionuț Mișa rupe tăcerea. Ce se întămplă cu banii datorați de familia Iohannis statului român

Fostul șef al ANAF, Ionuț Mișa rupe tăcerea. Ce se întămplă cu banii datorați de familia Iohannis statului român
Sursa foto: foto: captura Antena 3/ Agerpres
09 Ian 2019   •   00:24

Fostul șef al ANAF, Ionuț Mișa a explicat, marți, la "Sinteza Zilei" de ce nu a reuşit ANAF să recupereze banii pe care familia Iohannis îi datorează statului român în cazul imobilului dobândit ilegal în Sibiu. 

"Noi, la momentul respectiv, am prezentat situaţia şi către ministru, în scris, de mai multe ori, chiar. Ni s-au cerut informări legate de paşii procedurali parcurşi pentru recuperarea creanţei.

Nu există un titlu de creanţă. Hotărârea instanţei nu reprezintă un titlu de creanţă pentru ANAF. Mai mult decât atât, nu ANAF este organul care trebuia să recupereze această sumă, în acest stadiu procesual.

Și acest lucru confirmat ulterior, atât de Oficiul Național de Cadastru, cât şi de Ministerul Justiţiei, care a certificat că ANAF-ul nu poate înttreprinde nicio măsură în acest stadiu.

Aspectul a rămas să fie analizat la Ministerul Finanţelor", a declarat Ionuț Mișa.

Întrebat dacă preşedintele Iohannis s-a interesat vreodată de suma pe care ar datora-o statului, Ionuţ Mişa a răspuns că nu nu a existat nicio discuție pe acest subiect cu șeful statului

"Nu am avut nicio discuţie cu preşedintele pe acest subiect. Eu personal, singurele discuţii pe care le-am avut cu preedintele României au fost cele purtate la CSAT. Niciodată nu am avut vreo altă discuţie cu dânsul", a declarat Mișa.

 

×
Subiecte în articol: Ionuț Mișa Sinteza Zilei
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close