Antena 3 CNN Actualitate Fraudă prin intermediul unui mesaj care circulă pe net: "Statul rambursează 500 de lei din impozit" (VIDEO)

Fraudă prin intermediul unui mesaj care circulă pe net: "Statul rambursează 500 de lei din impozit" (VIDEO)

Fraudă prin intermediul unui mesaj care circulă pe net: "Statul rambursează 500 de lei din impozit" (VIDEO)
06 Oct 2010   •   23:19

Statul vă rambursează 500 de lei din impozit. E o glumă cu iz de fraudă, care circulă de câteva zile ca mesaj, pe internet. Un mesaj în care sunteţi îndemnaţi să vă daţi datele personale. Pe care să vi le pot folosi cei care vă păcălesc, vă avertizăm noi.

Câteva mii de oameni au primit marţi un mesaj care suna cam aşa: "După ultimele calcule ale activităţii dumneavostră anuale am stabilit (....) valoarea impozitului returnat este de 493, 27 RON. Vă rugăm să ne trimiteţi cererea de rambursare a impozitului şi să aşteptaţi 6 - 9 zile pentru verificarea datelor introduse."

Mulţi au fost induşi în eroare şi de mesaj dar şi de faptul că site-ul pe care au introdus datele seamnă cu al ministerului Finanţelor. Domeniul, s-a dovedit ulterior, era înregistrat în Statele Unite. Deşi Ministerul de Finanţe a blocat accesul imediat, problema nu s-a rezolvat.

?Problema este că astăzi, după ce a fost blocat acel link, unde era un formular unde li se cerea sa completeze cu nume, prenume, au mai apărut altele două?, a declarat Cristian Marin, şef serviciu comunicare ministerul Finanţelor.

Aproximativ 200 de români au căzut în capcană. Alţii s-au prins imediat. Sute de oameni au sunat la minister să ceară amănunte.

Fie că este de la un minister, de la o bancă sau de la orice altă instituţie, citiţi cu atenţie orice notificare. Nu toate sunt ceea ce par.

Observator

 

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close