Antena 3 CNN Actualitate Fregata militară Regele Ferdinand s-a întors în portul Constanţa

Fregata militară Regele Ferdinand s-a întors în portul Constanţa

Fregata militară Regele Ferdinand s-a întors în portul Constanţa
Sursa foto: Foto: mapn.ro
06 Dec 2010   •   18:07

Fregata militară Regele Ferdinand s-a întors acasă, după o misiune de 35 de zile în Marea Mediterană. Ceaţa densă a îngreunat intrarea navei în Portul Constanţa, astfel că a fost nevoie de trei remorchere ca să însoţească fregata până în dana militară.

În mod normal, navele sunt ghidate de două remorchere la intrarea în port. Din cauza ceţii, pentru fregata Regele Ferdinand au fost trimise trei, pentru ca aceasta să acosteze cu bine.

Fregata regele Ferdinand a participat la Active Endeavor, o operaţiune de luptă împotriva terorismului. Cei 203 marinari din echipaj au fost aşteptaţi pe cheu de familiile pe care nu le-au văzut de 35 de zile.

Misunea din Marea Mediterană a fost inţitiată şi supravegheată de Alianţa Nord atlantică iar fregata Regele Ferdinand a participat la această operaţiune pentru a şasea oară. Fregata Regele Ferdinand a plecat în dimineaţa zilei de 29  în misiune, în Marea Mediterană. 200 de marinari români au participat la exerciţii şi aplicaţii alături de nave de război ale ţărilor membre NATO.


×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close