Antena 3 CNN Actualitate Fregata Regele Ferdinand, pregătită pentru intervenţiile în Libia

Fregata Regele Ferdinand, pregătită pentru intervenţiile în Libia

Fregata Regele Ferdinand, pregătită pentru intervenţiile în Libia
Sursa foto: Foto: Mediafax
30 Mar 2011   •   16:47

Preşedintele Traian Băsescu a notificat Parlamentul în legătură cu participarea ţării noastre la misiunile din libia şi Afganistan, aprobate de Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Fregata "Regele Ferdinand" este pergătită să plece, deşi are lipsuri la capitolul dotări tehnice şi armament. Autorităţile anunţă că vor începe programe de modernizare a forţelor navale române. Pentru asta, e nevoie însă de sute de milioane de euro.

 
Reprezentanţii Forţelor Navale Române susţin că Fregata Regele Ferdinand, cu care România va participa la războiul din Libia, este pregătită pentru această misiune, deşi - din punct de vedere tehnic - are capacităţi are limitate.
 
Fregata participă de mai mulţi ani la misiuni în Marea Mediterană şi Marea Neagră. Cu toate acestea, are lipsuri mari la nivel de dotări tehnice şi armament.
 
"Nava este la ora actuală dată la forţele aliate cu capabilităţi limitate datorate faptului că nu a parcurs etapa de modernizare şi nu are armamentul necesar pe anumite domenii..dar este acceptată de NATO, iar NATO o foloseste la toate operaţiile la care are capabilităţi", a declarat Aurel Popa, şeful Statului Major al Forţelor Navale
 
Autorităţile pregătesc programe de modernizare a fregatelor în viitor. Investiţiile sunt estimate la sute de miloane de euro. 
 
CSAT a aprobarea participarea României la misiunile NATO din Afganistan şi Libia, iar preşedintele Traian Băsescu a notificat Parlamentul printr-o scrisoare. 
 
Preşedintele a trimis două scrisori, care vor fi citite în plen. România va participa cu 66 de jandarmi în Afganistan, pentru instruirea forţelor afgane de poliţie. Alţi 2 ofiţeri de stat major şi Fregata "Regele Ferdinand" iau parte la embargoul impus Libiei.

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close