Antena 3 CNN Actualitate Fumatul în localuri va fi interzis în doi ani

Fumatul în localuri va fi interzis în doi ani

Fumatul în localuri va fi interzis în doi ani
15 Mar 2007   •   13:23

Fumatul va fi interzis complet în toate localurile din România în doi ani sau chiar mai devreme, dacă cel puţin 20 de ţări membre ale Uniunii Europene vor lua această măsură, a anunţat şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marian Zlotea.?Urmărim trendul din Europa şi, în condiţiile în care 20 de ţări vor lua această măsură, este şi normal ca România să se numere printre ele. Deocamdată, există şapte sau opt ţări din UE care au luat măsura interzicerii totale a fumatului în localuri?, a declarat Zlotea.

În cazul în care încă 12 ţări europene vor decide să nu se mai fumeze în baruri, cafenele, restaurante, cluburi şi discoteci, atunci şi fumătorii români vor fi nevoiţi să îşi consume ţigările în faţa localurilor. Marian Zlotea nu exclude posibilitatea ca Parlamentul să modifice Legea nr. 349/2002, care cere delimitarea spaţiilor pentru nefumători din localuri. Şeful ANPC a explicat că legea actuală, deşi este veche de cinci ani, s-a pus în practică abia din acest an, deoarece lipseau normele de aplicare.

Conform şefului ANPC, jumătate dintre localurile din România au amenajat, în ultima lună, spaţii pentru nefumători, în urma controalelor repetate ale inspectorilor. Acesta i-a avertizat pe patronii de localuri, care nu respectă legea fumatului, că li se va suspenda activitatea. Conducerea ANPC a dispus suspendarea activităţii în toate localurile din România unde nu există spaţii speciale pentru nefumători.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close