Antena 3 CNN Actualitate Funcţionarii publici, în grevă de avertisment. Angajaţii de la Sănătate şi mamele de gemeni cer venituri mai mari

Funcţionarii publici, în grevă de avertisment. Angajaţii de la Sănătate şi mamele de gemeni cer venituri mai mari

Funcţionarii publici, în grevă de avertisment. Angajaţii de la Sănătate şi mamele de gemeni cer venituri mai mari
09 Oct 2008   •   08:48

Astăzi este ziua protestelor şi a negocierilor. Funcţionarii publici afiliaţi la Sed Lex au intrat pentru două ore în grevă de avertisment. Protestele au durat până la ora 10.00. Şi lucrătorii din sănătate vor majorări salariale. Ministrul Sănătăţii negociază, tot astăzi, cu liderii de la Sanitas. Cutia Pandorei a fost deschisă după ce Parlamentul a aprobat legea prin care salariile profesorilor au crescut cu 50%. Guvernul spune că nu are banii necesari, un calcul facut de premier arătând că mărirea salariilor tuturor bugetarilor ar duce la un impozit de 2.000 de euro de contribuabil. În plus, sindicatele din Educaţie au depus plângeri la Parchetul General şi la DNA împotriva premierului, ministrului Economiei şi fostului ministru al Educatiei, Cristian Adomniţei.
Un alt protest este cel al părinţilor de gemeni sau tripleţi. Aceştia vor protesta în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fiind nemulţumiţi de modul în care statul a stabilit plafonul indemnizaţiei de mamă.
Protestul mamelor a pornit după ce o femeie din Aiud, judeţul Alba, a câştigat, joi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Direcţia Muncii din localitatea de domiciliu, pe care o acţionase în judecată întrucât are tripleţi, dar primeşte indemnizaţie pentru un singur copil. În luna august, femeia a câştigat procesul la Curtea de Apel Alba, însă Direcţia Muncii Alba a atacat decizia cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Antena3

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close