Antena 3 CNN Actualitate Furtună puternică în Bucureşti | Străzi şi bulevarde inundate, blocuri lăsate fără acoperişuri

Furtună puternică în Bucureşti | Străzi şi bulevarde inundate, blocuri lăsate fără acoperişuri

O furtună puternică a făcut prăpăd în Bucureşti, după ce mai multe străzi şi bulevarde au fost inundate, iar acoperişurile unor blocuri au fost smulse de vânt.

Furtună puternică în Bucureşti | Străzi şi bulevarde inundate, blocuri lăsate fără acoperişuri
Sursa foto: Antena 3 | Lucian Sîrbu
de Alin Tarnovschi    |    28 Mai 2022   •   18:44

Mai multe străzi şi bulevarde din Bucureşti au fost inundate, în această seară, după ce o furtună puternică a lovit mai multe zone din Capitală.

În zona Militari, în vestul Capitalei, furtuna a smuls acoperişurile unor blocuri şi a pus la pământ şi câţiva copaci, care s-au prăbuşit pe maşini.

Ploaia puternică a inundat inclusiv bulevardul Iuliu Maniu. Capitala se află sub incidenţa unei avertizări de tip cod galben de instabilitate atmosferică.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, în urma furtunii au existat 29 de copaci căzuţi şi 19 maşini avariate. De asemenea, există numeroase intervenţii în desfăşurare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Avertizări meteo ANM de furtuni şi ploi torenţiale în următoarele 48 de ore

ANM a emis avertizări cod galben și portocaliu de instabilitate și ploi valabile în cea mai mare parte a țării, în următoarele 48 de ore.

Avertizarea cod galben privește instabilitate atmosferică temporar accentuată, în intervalul 28 mai, ora 12 - 30 mai, ora 10, în sud, sud-est și centru (județele Maramureș, Bistrița, zona de munte a județelor Suceava și Neamț).

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55 - 75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20 - 30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 28 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10 și privește instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente, în Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50 - 90 l/mp.

Vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii (viteze de 75 - 90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.

×
Subiecte în articol: București
Parteneri
Mărturia exclusivă a femeii atacată de soţ cu maşina, la Vişeu
x close