Antena 3 CNN Actualitate Furtuni în vestul şi centrul ţării (VIDEO)

Furtuni în vestul şi centrul ţării (VIDEO)

Furtuni în vestul şi centrul ţării <font color=red>(VIDEO)</font>
25 Iul 2007   •   12:03

Vijeliile au început din vest şi se îndreaptă spre centru. Vântul puternic a lăsat în pană de curent zeci de localităţi din Mehedinţi, Harghita şi Bistriţa, unde a plouat puţin însă. Furtună şi în Bihor. La Oradea, o femeie şi nepotul ei erau cât pe ce să fie striviţi de un copac. Trunchiul unei salcii a căzut la doar câţiva centimetri de cortul în care se odihneau. Furtuna a durat numai câteva minute. Pagubele se ridică la câteva mii de lei noi.

Încă nu se ştie cine îi va despăgubi pe oameni pentru pagubele suferite: muzeul, pentru că salcia se afla pe proprietatea lui, administraţia campingului, pentru că oamenii au plătit pentru siguranţa locului respectiv sau Primăria comunei din fondul de calamităţi.

Furtuna care s-a abătut asupra judeţului Bistriţa-Năsăud în noaptea de marţi spre miercuri a afectat în special reţeaua electrică, zeci de localităţi rămânând, timp de câteva ore, în beznă. Cele mai mari probleme s-au înregistrat în oraşul Beclean şi în satele învecinate, spre Dej şi Lechinţa, dar şi în zonele Bistriţa-Năsăud, Bistriţa-Şieuţ, Beclean-Năsăud şi pe Valea Bârgăului. Şapte dintre aceste localităţi au rămas fără curent electric până miercuri dimineaţa.

La Bistriţa, vântul care a suflat cu putere a smuls câteva bucăţi din acoperişul unui bloc, însă nu s-au înregistrat pagube deosebite sau persoane rănite.

Şi în Harghita a fost furtună. Mai mulţi brazi doborâţi de vânt au blocat, miercuri dimineaţă, DN 13B care traversează Gheorghieni şi Praid. Drumarii au lucrat câteva ore pentru degajarea drumului. Vântul care a suflat cu putere a culcat la pământ 15 arbori, în zona kilometrului 22 al drumului naţional, vârfurile copacilor ajungând pe carosabil.

La Timişoara, un copac a căzut lângă o staţie de autobuz. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Drumul European 70 a fost blocat de copaci căzuţi.

Furtuna care s-a abătut peste judeţul Mehedinţi, miercuri dimineaţă, a lăsat şase localităţi fără energie electrică.

Mai multe localităţi din zona Bran-Moieciu au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic de miercuri dimineaţă din judeţul Braşov. Potrivit Electrica Transilvania mai multe linii de înaltă tensiune au fost rupte din cauza vijeliei.

Tot restul zilei, în multe zone din ţară, se anunţă vânt puternic, ploi cu fulgere şi tunete şi căderi de grindină.

FURTUNĂ PUTERNICĂ ÎN BIHOR:

Citiţi AVERTIZAREA COD ROŞU A FOST RIDICATĂ. VIN VIJELIILE!
CANICULA REVINE ÎN WEEKEND

Antena3.ro

×
Parteneri
Înregistrarea cu omul lui Coldea care susține că și-ar da viața pentru generali
x close