Antena 3 CNN Actualitate Furtuni violente în Capitală şi în ţară. Un bărbat a murit strivit

Furtuni violente în Capitală şi în ţară. Un bărbat a murit strivit

Furtuni violente în Capitală şi în ţară. Un bărbat a murit strivit
11 Iul 2007   •   21:56

Furtuni puternice în toată ţara. Braşov, Dâmboviţa, Alba, Harghita şi în Bucureşti. O furtună de proporţii a lovit Capitala miercuri seară. Un bărbat a fost ucis după ce un copac a fost doborât de vânt într-un cartier de locuinţe al Capitalei, cartierul Floreasca. Omul a fost strivit de un morman de cărămidă pe strada Grădiştea Floreştilor. Un plop bătrân doborât de furtună a căzut peste gardul de cărămidă şi l-a dărâmat peste bărbatul care trecea prin zonă.

Mai multe pene de curent cauzate de ruperea firelor de înaltă tensiune au afectat cartierele Militari, Obor, Drumul Taberei. Au fost probleme şi cu alimentarea cu apă în zona Crângaşi.

Viceprimarul Răzvan Murgeanu a declarat că 10 maşini au fost avariate de copaci căzuţi peste ele. În sectorul 4, doi copaci au căzut peste două case locuite. În tot oraşul, zeci de plopi bătrâni, panouri publicitare şi câţiva stâlpi de iluminat s-au prăbuşit pe stradă.

Furtuna l-a afectat, în mod direct, şi pe viceprimarul Murgeanu. La scurt timp după începerea furtunii, un copac a căzut exact peste maşina unui prieten de-al său pe care, de obicei, o conduce el şi care se afla în faţa casei sale, pe strada Petoffi Şandor.

IMAGINI CU FURTUNA DIN CAPITALĂ:

Furtuni puternice au lovit şi provincia. Vântul şi ploaia au provocat accidente şi inundaţii. Un tren Săgeata Albastră, care circula pe ruta Bucureşti - Craiova a deraiat, după ce un plop s-a prăbuşit pe unul dintre vagoane, în apropierea localităţii Găeşti. Mecanicul locomotivei a fost rănit uşor, insă ceilalţi pasageri au scăpat nevătămaţi.

Probleme au fost şi în Târgovişte, unde mai multe maşini au fost avariate, iar o stradă inundată. Drumul naţional care leagă Târgovişte de Găeşti a fost blocat aproape o oră. Furtuna a provocat ruperea liniilor electrice în câteva localităţi din Alba-Iulia.

După lăsarea serii, furtuna s-a dezlănţuit şi la Braşov. Tot oraşul a fost acoperit de ape. Canalizările nu au mai făcut faţă şi au refulat. Furtuna a afectat şi câteva reţele de alimentare cu energie electrică. Localităţile Teleajen şi Sânpetru şi patru cartiere ale Braşovului au rămas în beznă din cauza avariilor la reţelele de iluminat public.

La Măgurele, furtuna a împrăştiat în tot oraşul gunoiul neridicat de firma de salubrizare. Tot acolo a căzut reţeaua de telefonie fixă.

În Harghita grindina a ciuruit ca gloanţele casele oamenilor
Douăzeci de localităţi harghitene au rămas fără curent electric, din cauza furtunii însoţită de grindină, care s-a abătut asupra judeţului. Peste 65 de case din comuna Căpâlniţa au rămas fără acoperişuri. Grindina a spart geamurile şi a distrus culturile agricole. Primarul comunei, Benedek Istvan, spune că pereţii acestor case arată de parcă ar fi fost ciuruiţi de gloanţe.

În Odorheiu Secuiesc, furtuna a doborât un arbore peste o maşină şi un altul peste o casă, câteva beciuri fiind inundate. Circulaţia pe drumul naţional care face legătura între Miercurea Ciuc şi Comăneşti se face cu dificultate din cauză că apa de pe carosabil depăşeşte jumătate de metru. Sute de hectare de culturi agricole din Harghita sunt acoperite cu un strat de gheaţă de trei-patru centimetri.

Citiţi PERICOL DE INUNDAŢII. COD PORTOCALIU ÎN 12 JUDEŢE

IN DAMBOVITA UN TREN A DERAIAT DIN CAUZA FURTUNII:

FURTUNA A FACUT RAVAGII SI LA BRASOV

Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close