Antena 3 CNN Actualitate Furtunile au făcut ravagii în ţară: Trenuri blocate, maşini distruse, clădiri rămase fără acoperişuri. Cum va fi vremea zilele următoare

Furtunile au făcut ravagii în ţară: Trenuri blocate, maşini distruse, clădiri rămase fără acoperişuri. Cum va fi vremea zilele următoare

Furtunile au făcut ravagii în ţară: Trenuri blocate, maşini distruse, clădiri rămase fără acoperişuri. Cum va fi vremea zilele următoare
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Iul 2011   •   08:26
Furia naturii dezlănţuite a blocat pentru câteva ore bune România. În urma furtunii de miercuri care a afectat aproape toată ţara, au rămas distrugeri de sute de mii de lei. Situaţia cea mai gravă s-a înregistrat în judeţul Dâmboviţa. Nici Clujul nu a scăpat de capriciile vremii.

La Cluj, furtuna, urmată de grindină, a distrus un parc şi zeci de copaci au fost smulşi din rădăcini. Străzile din Târgovişte s-au inundat după o ploaie puternică şi o maşină a rămas blocată într-un pasaj mai bine de o oră.

VEZI IMAGINI CU FURTUNA TRIMISE DE UTILZATORII VIDEONEWS.RO.

Zeci de blocuri, case şi şcoli din judeţul Dâmboviţa au rămas fără acoperişuri. O furtună de o jumătate de oră a pus la pământ mai mulţi copaci şi în Ploieşti.



Trenul accelerat Baia Mare - Bucureşti a rămas blocat mai bine de o oră în staţia Sărăţel din judeţul Bistriţa-Năsăud, după ce un copac s-a prăbuşit peste firele de contact ale căii ferate. La fel s-a întâmplat şi la Petroşani.

Vijelia a pus la pământ câţiva copaci şi în Capitală. În cartierul Giuleşti, vântul a împrăştiat făină din sacii care urmau să fie descărcaţi la o fabrică de pâine şi o stradă întreagă a devenit albă. Iar când a început să plouă, asfaltul, copacii şi chiar maşinile s-au umplut de cocă.

Furtunile au făcut ravagii în ultimele 24 de ore în 80 de localităţi din ţară.

Dacă aţi surprins imagini din timpul vijeliilor sau aţi filmat efectele acestora, ni le puteţi trimite pe adresa [email protected] sau le puteţi încărca pe www.videonews.ro.



CUM VA FI VREMEA ÎN URMĂTOARELE ZILE:

JOI (21 iulie)
Vremea va fi în general instabilã, şi se va rãci în toate regiunile. Vor fi înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, pe arii extinse în centrul şi estul ţãrii şi pe arii mai restrânse în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 32 de grade, iar cele minime între 10 şi 20 de grade.

VINERI (22 iulie)
În jumãtatea de nord a ţãrii vremea va fi rãcoroasã şi în general instabilã, cu înnorãri temporare şi local averse şi descãrcãri electrice. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, ploile izolate, iar valorile termice se vor situa în jurul celor obişnuite ale perioadei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 32 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade.

SÂMBĂTĂ (23 iulie)
Valorile de temperatura vor fi în jurul celor normale pentru ultima decadã a lunii iulie în sud şi sud-est, iar în restul zonelor se vor menţine mai scãzute decât mediile climatologice. Cerul va fi variabil cu înnorãri temporare şi averse locale, ziua mai ales în nord şi nord-est, iar noaptea în regiunile sud-vestice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 32 de grade, iar cele minime între 10 şi 20 de grade.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.






×
Subiecte în articol: furtuna vijelie trafic restrictionat
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close