Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea, atac la Guvernul Cioloş: "Este un accident democratic"

Gabriela Firea, atac la Guvernul Cioloş: "Este un accident democratic"

Gabriela Firea, atac la Guvernul Cioloş: "Este un accident democratic"
Sursa foto: Foto: Facebook
31 Oct 2016   •   18:57

Un Guvern tehnocrat este un accident democratic, a afirmat, luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, precizând că democraţia înseamnă partide, Parlament şi respectarea Constituţiei.

"Din punctul meu de vedere şi cred că al multora dintre dumneavoastră, un Guvern tehnocrat este un accident democratic, pentru că democraţia înseamnă partide, înseamnă Parlament, înseamnă respectarea Constituţiei, înseamnă politicieni care sunt penalizaţi atunci când greşesc şi ştii de unde să-l iei şi cum să-l depunctezi, dacă a făcut o eroare, şi nu un personaj colectiv, oarecum anonim, pe care nu ştii de unde să-l iei şi cum să-l mai votezi sau să-l tai de pe listă atunci când vrei să-l penalizezi", a declarat Gabriela Firea la forumul "Parteneriate pentru dezvoltarea României: Potenţialul strategic al reţelei de parcuri, clădiri şi terenuri industriale", organizat la Bucureşti.

Firea a precizat că nu a vrut să politizeze deloc această întâlnire, însă a observat că au fost luări de cuvânt în care "s-a făcut apologia Guvernului tehnocrat".

"Suntem la o dezbatere în care se discută despre rolul administraţiei publice locale, administraţiei publice centrale şi de asemenea a mediului de afaceri, pentru ca oraşele să se dezvolte şi cetăţenii să poată să aprecieze locul în care trăiesc şi să se simtă bine la ei acasă, să nu mai fie tentaţi să plece în alte ţări. Şi auzind anumite luări de cuvânt, am fost provocată şi am răspuns", a explicat Firea, răspunzând unei întrebări.

Potrivit acesteia, un Guvern trebuie să fie politic şi trebuie să aibă responsabilitate.

"Democraţia înseamnă partide, înseamnă Parlament, înseamnă respectarea Constituţiei, iar momentele în care se apelează la Guverne tehnocrate sunt nişte accidente ale democraţiei, pentru că cetăţenii trebuie să aibă posibilitatea să se exprime. De asemenea, trebuie să fie reprezentaţi prin vot. Dacă ei vor observa că se apelează la Guverne tehnocrate, înseamnă că votul lor nu mai este important. Degeaba merg la vot, pentru că va veni o entitate anume, va alege 20-25 de persoane în mod întâmplător sau după anumite criterii şi interese şi votul românului nu va mai conta. Nu cred că este un mesaj bun pe care-l dăm în societate şi anume că, indiferent ce vor vota românii la alegeri, Guvernul va fi cu totul altul decât exprimarea voinţei poporului", a mai afirmat Firea.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close