Antena 3 Actualitate Gabriela Firea: ”Calea Victoriei va deveni pietonală la sfârșit de săptămână, înainte de Paște”

Gabriela Firea: ”Calea Victoriei va deveni pietonală la sfârșit de săptămână, înainte de Paște”

08 Mar 2017   •   16:28
Gabriela Firea: ”Calea Victoriei va deveni pietonală la sfârșit de săptămână, înainte de Paște”

Calea Victoriei ar urma să devină pietonală la sfârșit de săptămână, în preajma sărbătorilor pascale, a anunțat, miercuri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

”Ne pregătim pentru ca în preajma sărbătorilor pascale Calea Victoriei să devină cale pietonală. Ea va fi un exemplu de curățenie, de civilizație. (…) Toate vitrinele trebuie să fie bine amenajate, înfrumusețate și să arate așa cum ne place, atunci când admirăm în Europa căile pietonale. De asemenea: agenți comerciali care vor deschide terase pentru publicul care va dori să se plimbe pe Calea Victoriei. (…) Vor fi amenajate scene pentru spectacole. Doar la sfârșitul săptămânii: de vineri seara până duminică seara, pentru a nu perturba traficul rutier în timpul săptămânii. Este o solicitare din partea bucureștenilor să fie și o cale pietonală în Capitală și consider că cea mai potrivită este Calea Victoriei. Dar cum arată acum, nu ar fi potrivită pentru o cale pietonală, deoarece este murdară, neîngrijită, neamenajată, cu spații comerciale care au fost abandonate, care nu mai sunt închiriate”, a spus Firea, în cadrul unui comandament dedicat măsurilor pentru curățenia de primavară, conform Agerpres.

”Dacă mergeți acum pe Calea Victoriei, pe Bulevardul Magheru sau în Centrul Vechi, orașul pare că este bombardat, părăsit.  Realitatea din teren este cruntă. Ni s-a spus că nu s-au mai închiriat foarte multe spații, pentru că prețul este foarte ridicat. Dar cei care au astfel de spații în zona centrală au și o responsabilitate civică”, a afirmat edilul șef.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close