Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea cere Curții de Conturi un audit pentru pasajul de la Piața Sudului

Gabriela Firea cere Curții de Conturi un audit pentru pasajul de la Piața Sudului

Gabriela Firea cere Curții de Conturi un audit pentru pasajul de la Piața Sudului
27 Iul 2016   •   16:32

Aproape 60% din cererile de decontare în cazul pasajului de la Piaţa Sudului reprezintă cheltuieli indirecte, fără ca acestea să poată fi justificate cu documente suport, a anunţat, miercuri, primarul Capitalei. Gabriela Firea a solicitat Curţii de Conturi un audit pentru acest contract.

Edilul Capitalei a spus că, în cazul pasajului Piaţa Sudului, există o sumă pe care Primăria Municipiului Bucureşti nu a decontat-o pentru că nu a recunoscut cheltuielile indirecte aferente situaţiei de plăţi, din cauza ponderii foarte mari, 59,4 la sută, fără ca acestea să fie justificate cu documente suport, potrivit b365.ro.

Primarul a precizat că a stabilit ca toate datoriile să fie achitate în termen, precum şi facturile aduse la plată, cu excepţia cheltuielilor indirecte, care sunt încă în litigiu.

"Menţionez că Primăria generală a Capitalei are o restanţă de circa şase milioane de lei, suma aferentă situaţiei pe lucrările din aprilie, mai, iunie 2016", a anunţat edilul.

La nivelul primăriei s-a constituit un grup de lucru pentru a găsi căile legale pentru achitarea măcar a unei părţi din cheltuielile indirecte, potrivit legislaţiei fiscale. De asemenea, primarul general a primit asigurări de la constructor că pasajul va fi finalizat în aprilie 2017, în condiţiile în care va fi asigurat şi un ritm adecvat de plăţi.

Gabriela Firea a precizat că a solicitat audit în legătură cu acest contract, pentru a verifica atât modul în care a fost făcut documentul, dar şi felul în care au decurs lucrările.

Valoarea totală a contractului pentru pasajul Piaţa Sudului este de 127 de milioane de lei, iar stadiul actual al realizării proiectului este de 59 la sută.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Curtea de Conturi
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close