Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: ”Ajutăm copiii aflați în situații de risc și intervenim în cazurile de violență!”

Gabriela Firea: ”Ajutăm copiii aflați în situații de risc și intervenim în cazurile de violență!”

Gabriela Firea, despre întâlnirea pe care a avut-o astăzi cu Najat Maala M’jid, reprezentantul special al Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite pentru violență împotriva copiilor: ”Suntem membri ai Parteneriatului Global împotriva violenței și ne unim forțele cu alte 37 de state pentru combaterea oricăror forme de abuz și neglijare asupra copiilor!”.

Gabriela Firea: ”Ajutăm copiii aflați în situații de risc și intervenim în cazurile de violență!”
Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea
de Laura Dinu    |    17 Mai 2022   •   14:58

”Am primit, astăzi, vizita doamnei Najat Maala M’jid, reprezentantul special al Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite pentru violență împotriva copiilor. M-a bucurat discuția axată pe situația copiilor din România, mai ales că doamna Najat Maala M’jid, medic pediatru la bază, și-a dedicat copiilor toată activitatea profesională de până acum. 

Ajutăm copiii aflați în situații de risc și intervenim în cazurile de violență. Suntem membri ai Parteneriatului Global împotriva violenței și ne unim forțele cu alte 37 de state pentru combaterea oricăror forme de abuz și neglijare asupra copiilor.  

Copiii trebuie implicați în soluțiile care îi privesc și, în general, oamenii trebuie să fie parte din grupurile care iau decizii. Din experiența profesională, doamna Najat Maala M’jid ne-a transmis că statele care nu investesc în sectorul social pierd 5% din PIB. Oamenii sunt cei care dau puterea unui stat de a merge mai departe.  

România este una dintre puținele țări care au instrumente și metode concrete de colaborare între specialiști care intervin pentru prevenirea și combaterea cazurilor de violență împotriva copilului.  

Lucrăm la Strategia Națională pentru protecția și promovarea drepturilor copilului pentru următorii 5 ani. Creștem nivelul de participare al copiilor la luarea deciziilor care îi privesc și dezvoltăm mecanisme de protecție a copiilor împotriva violenței.  

În paralel, sprijinim familiile în situații de risc cu ajutorul măsurilor la care ne-am angajat prin PNRR. De mare ajutor ne vor fi și măsurile pe care, alături de colegii mei de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, le-am gândit pentru a fi incluse în planul de acțiune pentru instituirea “Garanției pentru Copii”, scrie Gabriela Firea pe o rețea socială. 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close