Antena 3 CNN Actualitate Ce măsuri a impus Gabriela Firea împotriva caniculei

Ce măsuri a impus Gabriela Firea împotriva caniculei

Ce măsuri a impus Gabriela Firea împotriva caniculei
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    15 Iun 2016   •   12:34

Primarul general ales al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut un apel miercuri către Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) să instaleze corturile de prim-ajutor pentru canicula ce se anunță la finalul săptămânii.

Într-un comunicat transmis Agerpres, Firea spune că nu poate interveni pentru a lua măsurile specifice pe timp de caniculă întrucât nu a depus încă jurământul de învestitură urmare a faptului că PNL a întârziat depunerea raportului mandatarului financiar, ceea ce face imposibilă validarea Consiliului General al Municipiului București și, implicit, a primarului Capitalei.

„Având în vedere prognoza meteo care anunță pentru sfârșitul acestei săptămâni primul val de caniculă care va traversa Capitala în această vară, fac un apel la Administrația Spitalelor București să instaleze de urgență corturi de prim-ajutor în zonele aglomerate din oraș. Faptul că în prezent nu există încă un primar instalat în funcție, din cauza unor jocuri politice pe care nu le mai comentez, nu poate fi o scuză pentru cei care sunt responsabili cu măsurile pe timp de caniculă. Fac de asemenea apel la voluntarii Serviciului de Ambulanță București să fie pregătiți să activeze în corturile ce vor fi instalate pentru a acorda primul ajutor cetățenilor ce ar putea fi afectați de temperaturile caniculare”, afirmă Gabriela Firea.

Conform procedurilor în vigoare, în fiecare an, în perioada 1 iunie — 31 august, ASSMB instalează câte 20 de corturi în intersecțiile cele mai mari din Capitală, se arată în comunicat. Fiecare cort este dotat cu dozatoare de apă potabilă, instalație mobilă de aer condiționat, echipamente de măsurat tensiunea și glicemia, stetoscop, trusă de prim-ajutor.

Asistența medicală este acordată de personalul medical din rețeaua școlară cu sprijinul voluntarilor Serviciului de Ambulanță București, care a încheiat un protocol în acest sens cu ASSMB, se precizează în comunicatul citat. Programul de lucru în aceste corturi este între 10.00 — 18.00, inclusiv în zilele de weekend.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close