Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: ”Vom continua să creștem pensiile, alocațiile”

Gabriela Firea: ”Vom continua să creștem pensiile, alocațiile”

Ministrul Familiei și Tineretului, Gabriela Firea, a susținut, într-o intervenție în cadrul emisiunii Subiectiv, că partidul din care face parte, PSD, va continua să ia măsuri pentru sprijinirea categoriilor vulnerabile, precum majorarea pensiilor, chiar dacă ele nu sunt unanim susținute și sunt considerate ”pomeni electorale”.

Gabriela Firea: ”Vom continua să creștem pensiile, alocațiile”
Sursa foto: Gabriela Firea: ”Vom continua să creștem pensiile, alocațiile”
30 Dec 2021   •   20:55

Cu toate acestea, Gabriela Firea susține că interesul Partidului Social Democrat nu se îndreaptă exclusiv către categoriile vulnerabile, existând voință de a ajuta și mediul de afaceri.

„Noua configurație politică permite coabitarea dreptei cu stânga. Le-aș transmite oamenilor de afaceri că au și în noi un partener foarte bun de dialog, nu doar în Partidul Național Liberal. Ne dorim să sprijinim întreprinderile mici și mijlocii, și cele românești și cele cu capital mixt, pentru că asta înseamnă protejarea locurilor de muncă pentru români, înseamnă bani mai mulți la buget.

Componenta socială noi nu o putem abandona. Suntem un partid social-democrat. Nu avem voie prin doctrina noastră să lăsăm pe cineva în urmă și nu considerăm pomeni și nu am făcut acest lucru nici când eram primar. Atunci când majorez indemnizația pentru persoanele cu dizabilități, acele persoane sunt bolnave, nu au cum să muncească. Bătrânii au muncit o viață întreagă. Este normal ca Guvernul să se îndrepte cu sentimente și cu respect față de părinții și bunicii noștri și să-i trateze ca atare. Este normal că vom continua să creștem pensiile și punctul de pensie, alocațiile. Ne dorim foarte mult să creștem natalitatea.”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Întrebată despre utilitatea ministerului pe care îl conduce, pe fondul speculațiilor că Ministerul Familiei a fost creat special pentru a-i oferi o funcție în Guvern, Gabriela Firea a răspuns:

„Ministere ale Familiei sunt în multe țări din Europa și au rezultate foarte bune pentru creșterea natalității și susțin foarte mult tinerii, căsătoriți sau nu. Ministerul se referă la toți tinerii. Cred că s-au cam lămurit despre utilitatea acestui minister. Domeniul familiei nu exista explicit în nicio organizare administrativă. Nu exista ca atare. Sunt programe educative, de sănătate, de protecție socială, dar nu țintit pentru ideea de familie.”

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea pensii punct de pensie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close