Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea demască o afacere ilegală din Primăria Capitalei. Pe ce se cheltuiește anual 1.000.000 de euro din buget

Gabriela Firea demască o afacere ilegală din Primăria Capitalei. Pe ce se cheltuiește anual 1.000.000 de euro din buget

Gabriela Firea demască o afacere ilegală din Primăria Capitalei. Pe ce se cheltuiește anual 1.000.000 de euro din buget
02 Sep 2016   •   01:40

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi seara, că în fiecare an se plătesc aproape un milion de euro pentru o firmă ai cărei angajaţi poartă uniforme asemănătoare cu cele ale poliţiştilor locali, în contextul în care nu a fost organizată o licitaţie pentru atribuirea acestei sume.

"Acest contract funcţionează chiar din 2009. A fost reactualizat în fiecare an, până în zilele noastre, prin act adiţional. Pe lună, din banii bucureştenilor se dau 81.000 de euro, adică aproape un milion de euro pe an, pentru circa 40 de cai şi călăreţii aferenţi, printr-o procedură ilegală, din două puncte de vedere. Unu: persoanele respective funcţionează ca şi poliţişti comunitari, dar nu au nici pregătirea, nici experienţa necesare pentru această activitate. Sunt angajaţii firmei (...) joacă rolul de poliţişti locali. Se îmbracă în nişte uniforme care seamănă cu cele ale poliţiştilor comunitari, este şi o confuzie care se creează. Activitatea de a constata contravenţii şi de a da amenzi, de a păstra ordinea publică, nu poate fi dată, prin lege, de la Poliţia locală către o entitate privată. Este împotriva legii", a precizat Firea, la B1 Tv.

Ea a subliniat că a doua ilegalitate constă în faptul că suma alocată este foarte mare şi nu a fost atribuită în urma unei licitaţii.

"Am constat că PMB, prin ALPAB, are 35 de cai, pe care îi îngrijeşte, care sunt sănătoşi şi care ar putea - dacă avem nevoie - să fie puşi la dispoziţia adevăraţilor poliţişti locali - care au studii, experienţă, atestat, potrivit legii, şi au o responsabilitate - şi să facă servicii de poliţie călare cu adevărat, fără să dăm un milion de euro pe an", a adăugat edilul.

Firea a precizat că în prezent caii de la ALPAB sunt puşi la dispoziţia unor fundaţii şi asociaţii care se ocupă de copiii cu dizabilităţi. Ea a menţionat că până în prezent nu a abordat acest subiect, deoarece a dorit să aştepte întoarcerea din concediu a directorului Poliţiei Locale Municipale, Ion Ţincu.

Edilul general a mai precizat că a trimis Corpul de control al primarului general la această firmă, care iniţial a refuzat să pună la dispoziţie contractul. Astfel, primarul general a trebuit să semneze personal o dispoziţie în acest sens.

"Am trimis Corpul de control al primarului general, să realizeze un control. S-a observat că se mai efectuase un audit, pe timpul interimatului domnului Sava şi nu s-au luat măsuri", a mai precizat ea.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Poliţia Locală
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close