Gabriela Firea: Insolvenţa este soluţia legală şi corectă în cazul RADET şi ELCEN. Bucureştenii vor primi apă caldă şi căldură

de A.M.P    |    25 Sep 2016   •   00:25
Gabriela Firea: Insolvenţa este soluţia legală şi corectă în cazul RADET şi ELCEN. Bucureştenii vor primi apă caldă şi căldură

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seara, că intrarea în insolvenţă a RADET este soluţia legală şi corectă de salvare a acestei entităţi economice, ca şi în cazul ELCEN, şi a dat asigurări, din nou, bucureştenilor, că nu vor fi afectaţi în ceea ce priveşte furnizarea de apă caldă şi căldură.

"Era singura soluţie pe care puteam să o luăm în acest moment. (...) Este soluţia legală, soluţia corectă, unica salvare a acestor entităţi ( RADET şi ELCEN - n.r.). Am lucrat bine cu ministrul Energiei, domnul Victor Grigorescu, care a înţeles că doar aceasta este şansa pentru cele două entităţi economice. Am colaborat prin intermediul domnului vicepremier Dîncu şi îi mulţumesc. Am înţeles că a transmis de fiecare dată paşii evenimentelor şi premierului. Nu este un subiect politic. Regret faptul că PNL Bucureşti a politizat acest subiect. Este o temă mult prea serioasă şi de care depinde infrastructura critică a Capitalei. Aşa cum ştiţi, livrarea agentului termic este o obligaţie, răspunde de securitatea cetăţenilor. A început frigul, nu putem să ne jucăm cu aceste sintagme:oprim presiunea la gaze, dăm gazul mai mic, vă oprim apa caldă, vă oprim căldura. Nu, acest lucru nu trebuie să se întâmple şi i-am avertizat acum 10 zile că cine mai face astfel de afirmaţii se supune literii legii", a declarat Gabriela Firea la Antena 3, întrebată despre soluţia decisă la nivelul administraţiei Capitalei privind insolvenţa RADET.

Primarul general al Capitalei a dat asigurări, din nou, că bucureştenii "vor primi apă caldă şi căldură chiar dacă RADET şi ELCEN intră în procedură de insolvenţă".

Firea a făcut apel şi la angajaţii RADET să meargă la lucru cu "inima deschisă", întrucât în ceea ce priveşte "şomajul, nu se pune problema"

Sursă: Agerpres
x close