Antena 3 Actualitate Gabriela Firea: ”Liviu Dragnea ar fi foarte potrivit pentru a fi prim-ministru”

Gabriela Firea: ”Liviu Dragnea ar fi foarte potrivit pentru a fi prim-ministru”

06 Iul 2016   •   12:12
Gabriela Firea: ”Liviu Dragnea ar fi foarte potrivit pentru a fi prim-ministru”
Sursa foto: Foto: Facebook

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, ar fi un bun premier, dar, în acelaşi timp, "nu ar fi abil" să fie făcut de pe acum un anunţ pe această temă, consideră primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

"Cred că toate aceste lucruri în primul rând trebuie să fie analizate în Biroul Permanent, în Comitetul Executiv Naţional, există o cronologie a evenimentelor politice şi nu cred că ar fi foarte abil din partea noastră să anunţăm încă de pe acum o astfel de atitudine politică. Bineînţeles că dl Dragnea ar fi foarte potrivit pentru a fi prim-ministru, având în vedere experienţa mare a domniei sale, atât în ceea ce priveşte administraţia publică locală - a fost şi viceprim-ministru -, cât şi experienţa din punct de vedere politic, mai ales având în vedere faptul că este preşedintele PSD ales în mod statutar la un congres democratic", a declarat Firea, miercuri, la sediul central al PSD, întrebată cum comentează varianta ca Liviu Dragnea să fie premier după alegerile generale.

Întrebată cât de mult ar afecta o astfel de nominalizare condamnarea pe care o are Liviu Dragnea, Firea a spus că PSD respectă statutul, iar justiţia nu a introdus vreo interdicţie în vreo privinţă.

"PSD respectă statutul, respectă codul deontologic, respectă justiţia - în hotărârea care a fost luată nu se scrie niciun lucru care să meargă într-o zonă de interzicere a ocupării unor funcţii publice. Prin urmare nu avem de ce să ne gândim la astfel de aspecte câtă vreme inclusiv hotărârea judecătorească permite ca dl preşedinte să ocupe orice poziţie ar putea şi ar fi susţinut pentru aceasta atât de către populaţie cât şi de către partid", a argumentat ea.

Fostul premier Victor Ponta a declarat că l-ar vota pe Dragnea premier dacă ar face alianţă cu ALDE. "Voi sprijini cu toată inima să fie premier Liviu Dragnea. L-aş vota dacă face alianţă cu ALDE. (...) Susţin din toată inima, cu toată convingerea, guvern PSD - ALDE, condus evident de un social-democrat, care e normal să fie Dragnea", a precizat Ponta.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close