Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: "Ivan Patzaichin ne-a lăsat moștenire lecția sa de patriotism și demnitate"

Gabriela Firea: "Ivan Patzaichin ne-a lăsat moștenire lecția sa de patriotism și demnitate"

Gabriela Firea a spus, duminică, după anunţul morţii lui Ivan Patzaichin, că am fost părăsiți de o legendă, iar povestea unui om "care a muncit până la epuizare" este un punct de reper.

Gabriela Firea: "Ivan Patzaichin ne-a lăsat moștenire lecția sa de patriotism și demnitate"
Sursa foto: Gabriela Firea/Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Sep 2021   •   13:31

A murit Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România.

Ivan Patzaichin câştigat şapte medalii, la cele cinci Jocuri Olimpice la care a participat, şi nici măcar pagaia ruptă nu a putut să îl oprească din drumul spre aurul olimpic.

"Legenda canotajului românesc, Ivan Patzaichin, ne-a părăsit astăzi. 

Firea: "Ivan Patzaichin a plecat din localitatea natală și a înălțat tricolorul românesc pe primul loc în competițiile mondiale"

Ivan Patzaichin înseamnă povestea unui om care a muncit până la epuizare pentru a-și împlini visul de a fi cel mai bun. Înseamnă patriotism, curaj, ambiție și determinare, modestie și fair play. Înseamnă puterea de a nu renunța niciodată. 

Ivan Patzaichin a plecat din localitatea natală Mila 23 și a înălțat tricolorul românesc pe primul loc în competițiile mondiale, cucerind aurul la cele 5 Olimpiade la care a concurat, dar și nenumărate alte performanțe în toate campionatele lumii.

În calitate de primar general am propus și Consiliul General al Municipiului București a votat, în anul 2018, acordarea titlului de cetățean de onoare al Capitalei, distincție pe care am fost extrem de onorată să i-o înmânez în cadrul unei ceremonii. 

Gabriela Firea: "Ivan Patzaichin ne-a lăsat moștenire lecția sa de patriotism și demnitate"

Ivan Patzaichin ne-a lăsat moștenire lecția sa de patriotism și demnitate.

Drum binecuvântat, Ivan Patzaichin. Dumnezeu să te odihnească!", a scris Gabriela Firea, duminică, pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Ivan Patzaichin
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close