Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: ”Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității nu va oferi doar vouchere și suplimente”

Gabriela Firea: ”Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității nu va oferi doar vouchere și suplimente”

Gabriela Firea a preluat Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității. Astăzi, în fața sediului Ministerului Muncii, a vorbit despre activitatea pe care această instituție o va întreprinde în perioada următoare.

Gabriela Firea: ”Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității nu va oferi doar vouchere și suplimente”
Sursa foto: Facebook/Guvernul României
de Adelina Miron    |    26 Noi 2021   •   09:41

Gabriela Firea a precizat că în cursul zilei de ieri a discutat cu premierul Nicolae Ciucă și cu liderul PSD Marcel Ciolacu despre calendarul activităților ministerului.

„Am discutat aseară despre termenele pe care dorim să le fixăm pentru toate sarcinile pe care le-am preluat. Săptămâna viitoare vom preda un calendar foarte exact care vizează timpul și perioada în care ne propunem să promovăm actele normative care vizează atât creșterea alocațiilor, toate suplimentele financiare pentru familiile cu mulți copii și pentru tineri, în vederea creșterii natalității.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse nu va fi o instituție care va oferi doar vouchere și suplimente, ci va stabili politici publice necesar pentru stimularea natalității, astfel încât în țara noastră nu doar să locuim, ci să trăim bine, și să fie o țară din care tinerii să nu mai fie tentați să plece.

Ne propunem să creștem numărul de creșe, de grădinițe. O legătură mult mai bună cu direcțiile sociale pentru a prelua cazurile vulnerabile în ceea ce privește familiile, acolo unde românii lucrează în diaspora, dar copiii au rămas în grija bunicilor. Ne propunem să știm câți copiii sunt în această situație.”

Întrebată, în timpul audierilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului, dacă susţine educaţia sexuală în şcoli, Gabriela Firea a răspuns: 

„Susţin cu tărie ca toţi copiii să beneficieze de educaţie sanitară care să cuprindă şi noţiuni legate de specialitate.... Educaţia să fie făcută de specialişti şi cu acordul familiei. Este important să stabilim la ce vârstă astfel încât să avem din ce în ce mai puţine mame minore”, a mai spus reprezentanta PSD.

În ceea ce privește abordarea față de problema avortului, Gabriela Firea a precizat: 

„Voi milita pentru drepturile femeilor, ele să decidă de propria viaţă, propriul corp, dar şi să aibă acces la servicii medicale şi de consiliere”, a adăugat Firea.

Măsurile pe care intenționează să le adopte Ministerul Familiei sunt justificate prin nevoia de stimulare a natalității, pe fondul sporului negativ pe care îl are România după 1989.

„Statisticile indică faptul că până în 2050 România este în pericol să aibă o populație de doar 15 milioane, din care o treime vor fi pensionari. Anul 2020, marcat de criza de sănătate, este al 31-lea an în care sporul natural este negativ. În acest sens, România se confruntă cu câteva fenomene negative: scăderea numărului de nou născuți și creșterea numărului de decese și migrația masivă a populației în ultimii ani”, scrie în programul de guvernare PNL-PSD-UDMR.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close