Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: "Românii în situații dificile primesc, în continuare, sprijin. Ne ținem promisiunea făcută tuturor copiilor, tinerilor și familiilor"

Gabriela Firea: "Românii în situații dificile primesc, în continuare, sprijin. Ne ținem promisiunea făcută tuturor copiilor, tinerilor și familiilor"

Gabriela Firea a anunțat care sunt principalele modificări ale bugetului Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, ca urmare a rectificării bugetare aprobate de Guvern.

Gabriela Firea: "Românii în situații dificile primesc, în continuare, sprijin. Ne ținem promisiunea făcută tuturor copiilor, tinerilor și familiilor"
Sursa foto: Gabriela Firea/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    19 Aug 2022   •   09:43

"Românii în situații dificile primesc, în continuare, sprijin. Ne ținem promisiunea făcută tuturor copiilor, tinerilor și familiilor din România. Programele din domeniul asistenței sociale au primit 7,3 miliarde lei în plus la rectificarea bugetară.

 Alocarea suplimentara a fost necesară pentru finanțarea până la sfârșitul anului a prestațiilor sociale, inclusiv a sumelor pentru majorarea alocației de plasament, a normei de hrana și a cheltuielilor de îmbrăcăminte și încălțăminte ale copiilor din sistemul de protecție specială, a standardelor de cost pentru serviciile sociale, proiecte inițiate de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în acest an.

 Principalele modificări ale bugetului Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, ca urmare a rectificării bugetare aprobate de Guvern vizează suplimentarea cu 70 milioane lei a sumelor pentru derularea de programe sociale, respectiv diminuarea cu 50 milioane lei a sumelor pentru acoperirea cheltuielilor din domeniul tineretului de la nivel local, sumă ce va fi alocată Ministerului Sportului.

 Programul social de creștere a natalității, prin care se acordă sprijin celor care își doresc copii, va fi înaintat spre aprobare Guvernului în luna septembrie.

Din 2023, 10.000 de cupluri sau persoane singure vor putea beneficia de acest program. De asemenea, avem finanțarea necesară pentru derularea în continuare a proiectelor la nivel național din domeniul tineretului", a anunţat Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității. de Șanse.

? Românii în situații dificile primesc, în continuare, sprijin. Ne ținem promisiunea făcută tuturor copiilor, tinerilor...

Posted by Gabriela Firea on Thursday, 18 August 2022

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close