Antena 3 Actualitate Gabriela Firea: ”Salariul minim trebuie să țină pasul cu scumpirile în lanț și să crească de la 2 300 la 2.500 lei!”

Gabriela Firea: ”Salariul minim trebuie să țină pasul cu scumpirile în lanț și să crească de la 2 300 la 2.500 lei!”

de Laura Dinu    |    07 Sep 2021   •   12:43
Gabriela Firea: ”Salariul minim trebuie să țină pasul cu scumpirile în lanț și să crească de la 2 300 la 2.500 lei!”
Sursa foto: hepta

Gabriela Firea anunță că PSD a inițiat ”un proiect de lege privind susținerea IMM-urilor pentru compensarea pierderilor de venit generate de creșterea prețurilor la utilități astfel încât sumele rezultate din valorificarea ofertei să poată fi redistribuite echitabil și către salariați, iar creșterea salariului minim să nu reprezinte o presiune suplimentară pe costurile companiilor”.

”Salariul minim TREBUIE să țină pasul cu scumpirile în lanț și să crească de la 2 300 la 2.500 lei! În contextul scăderii abrupte a puterii de cumpărare a populației, ca urmare a exploziei prețurilor la toate produsele și serviciile, dar în special la utilități, este absolut necesară creșterea imediată a salariului minim brut pe economie cu un procent de 8,7%, concomitent cu ridicarea plafoanelor privind deducerile personale de care pot beneficia angajații care au persoane în întreținere.

​Partidul Social Democrat susține creșterea imediată a salariului minim brut general pe economie de la valoarea de 2.300 la 2.500 lei, concomitent cu ridicarea plafoanelor de deduceri personale, așa cum am prezentat în proiectul de lege privind stimularea natalității și sprijinirea familiilor cu copii.

​Astfel, după inițierea Comisiei de anchetă privind creșterile exorbitante de prețuri la energie și gaze, Partidul Social Democrat inițiază un proiect de lege privind susținerea IMM-urilor pentru compensarea pierderilor de venit generate de creșterea prețurilor la utilități astfel încât sumele rezultate din valorificarea ofertei să poată fi redistribuite echitabil și către salariați, iar creșterea salariului minim să nu reprezinte o presiune suplimentară pe costurile companiilor”, scrie Gabriela Firea pe o rețea socială. 

Salariul minim TREBUIE så tinā pasul cu scumpirile în lant si sā creascā de la 2 300 la 2 500 lei! În contextul scăderii...

Publicată de Gabriela Firea pe Marţi, 7 septembrie 2021

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close