Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: ”Avertizăm guvernul să nu încalce legea forțându-i pe medici să se vaccineze sau să se testeze pe banii lor”

Gabriela Firea: ”Avertizăm guvernul să nu încalce legea forțându-i pe medici să se vaccineze sau să se testeze pe banii lor”

Gabriela Firea cere public ”redeschiderea cât mai rapidă a tuturor secțiilor de urgență din spitalele publice”, ținând cont de faptul că ”blocajul instituit de guvern încă de acum un an la adresa bolnavilor cronici a plasat România pe un rușinos loc 10 mondial la mortalitate excesivă!”.

Gabriela Firea: ”Avertizăm guvernul să nu încalce legea forțându-i pe medici să se vaccineze sau să se testeze pe banii lor”
Sursa foto: agrepres
de Laura Dinu    |    02 Iul 2021   •   12:07

”Numai bolnav să nu fii în România, pe timpul guvernării “roz”! Accesul bolnavilor cronici la serviciile medicale de urgență devine imposibil, pentru că actuala putere nu este capabilă să înțeleagă ce trebuie să facă și se încurcă în birocrație și hârtii. O birocrație sufocantă, întreținută și amplificată de incompetența și delăsarea guvernamentală cinică, întârzie nepermis redeschiderea secțiilor ATI din unitățile de stat non COVID și accesul românilor la aceste servicii medicale vitale.

Cerem imperativ urgentarea formalităților și redeschiderea cât mai rapidă a tuturor secțiilor de urgență din spitalele publice.

În București, doar 12 spitale, din 23, au obținut avize temporare pentru creșterea numărului de paturi destinate pacienților non-Covid, din cauza incompetenței conducerii Ministerului Sănătății.

Trebuie să înceteze imediat blocajul instituit de guvern încă de acum un an la adresa bolnavilor cronici, care n-au mai putut beneficia de serviciile medicale gratuite în spitalele de stat, fapt ce a produs deja efecte nefaste!

Și a plasat România pe un rușinos loc 10 mondial la mortalitate excesivă!

PSD cere insistent guvernului să ia măsuri urgente pentru revenirea la normalitate, pentru debirocratizarea procedurilor și pentru redeschiderea spitalelor, în totalitate, pentru bolnavii cronici.

Avertizăm guvernul să nu încalce legea, drepturile și libertățile fundamentale, forțându-i pe medici să se vaccineze sau să se testeze pe banii lor, pentru a putea profesa. Asta este responsabilitatea guvernului! Așa s-a procedat în întreaga lume!

Ar reprezenta o presiune de ordin material asupra cadrelor medicale și ar încălca și prevederile legale privind consimțământul liber”, scrie Gabriela Firea pe o rețea socială. 

Numai bolnav să nu fii în România, pe timpul guvernării “roz”! Accesul bolnavilor cronici la serviciile medicale de...

Publicată de Gabriela Firea pe Joi, 1 iulie 2021

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close