Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: ”Încep taberele pentru copiii români din afara țării!”

Gabriela Firea: ”Încep taberele pentru copiii români din afara țării!”

Gabriela Firea a anunțat, miercuri, că după doi ani de pauză, din cauza pandemiei, încep din nou taberele pentru copiii din Diaspora care vor merge la munte în România.

Gabriela Firea: ”Încep taberele pentru copiii români din afara țării!”
de Laura Dinu    |    25 Mai 2022   •   15:46

”Încep taberele pentru copiii români din afara țării! După doi ani de pauză, din cauza pandemiei, reluăm acest program important.  

Am semnat, astăzi, împreună cu secretarul de stat Gheorghe Florin Cârciu, conducătorul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, și Eduard Novak, ministrul Sportului, protocolul de colaborare pentru taberele ARC.  

1.225 de elevi, studenți, tineri și profesori din Diaspora și comunitățile istorice vor merge la munte în România. Pentru unii dintre ei este singura ocazie să afle lucruri despre țara unde s-au născut și au copilărit părinții lor.  

Pentru ediția din acest an, au fost alese taberele de agrement din Oglinzi, județul Neamț, și Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud. Timp de șapte zile, grupurile de tineri și cadre didactice vor dezvolta comunicarea în limba română, vor afla lucruri neștiute poate despre istoria României și vor participa la excursii la obiectivele turistice din zonele respective.  

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pune la dispoziție taberele și asigura cheltuielile cu masa pentru toți participanții.  

Înscrierile pentru ediția din acest an se încheie în 17 Iunie și se centralizează de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pe adresa [email protected] 

În ultimii 30 de ani, peste 26.000 de elevi, tineri, studenți și profesori au participat la taberele ARC”, scrie Gabriela Firea pe o rețea socială. 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Cum a reacționat mama fetiței de 12 ani când colegii au confruntat-o
x close