Antena 3 CNN Actualitate Gălăţenii îşi revin cu greu după viiturile care le-au devastat gospodăriile. Mii de oameni au rămas pe drumuri

Gălăţenii îşi revin cu greu după viiturile care le-au devastat gospodăriile. Mii de oameni au rămas pe drumuri

Gălăţenii îşi revin cu greu după viiturile care le-au devastat gospodăriile. Mii de oameni au rămas pe drumuri
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Sep 2013   •   10:06
Aproape 1.800 de case au fost afectate de inundaţii şi mii de oameni au rămas pe drumuri în Galaţi. În ajutorul sinistraţilor au sărit sute de români. Zeci de camioane sosesc zilnic cu alimente, pături şi haine. Ministrul Apărării promite că până la iarnă, oamenii vor avea din nou un acoperiş deasupra capului.

Peste 6.000 de persoane au fost evacuate şi aproape 1.800 de case au fost afectate de inundaţiile produse în ultimele zile în 39 de localităţi din judeţul Galaţi, arată un bilanţ provizoriu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Oamenii sunt disperaţi şi spun că nu ştiu unde vor găsi puterea să o ia de la capăt.

Ministerul Apărării a pus la dispoziţia oamenilor case provizorii în care să poată dormi. Consiliul Judeţean Galaţi a primit şi sprijin financiar. Banii ar trebui folosiţi pentru refacerea caselor afectate.

Pentru cei 350 de copii din localitatea Costache Negri nu va suna colopoţelul din prima zi de şcoală. Unitatea de învăţământ din localitate a fost distrusă de inundaţii.

Mii de oameni din cele 24 de localităţi gălăţene au fost evacuaţi din locuinţe. La Slobozia Conachi, oamenii dorm într-un pod al Primăriei, iar la Pechea s-au adăpostit într-o sală de sport.




 

 

 

×
Subiecte în articol: inundatii romania sinistrati inundatii
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close