Antena 3 CNN Actualitate Galaţi. Un copil de patru ani şi-a opărit fratele de trei ani

Galaţi. Un copil de patru ani şi-a opărit fratele de trei ani

Galaţi. Un copil de patru ani şi-a opărit fratele de trei ani
Sursa foto: Foto: Videonews
30 Mai 2011   •   19:13

Un copil de trei ani, dintr-o comună gălăţeană, a fost la un pas de moarte. Mama l-a lăsat în grija fratelui de doar patru ani, însă acesta a răsturnat peste el o oală cu apă clocotită. Băieţelul a ajuns în stare gravă la spital, dar va supravieţui, spun medicii. Cazul a intrat acum pe mâna inspectorilor de la Protecţia Copilului.

Apa clocotită l-a desfigurat - copilul are rană vie, iar pe spate nu mai are piele. Greşeala fratelui mai mare putea să-i aducă moartea mezinului.

"Este o arsură profundă de gradul 3-4 pe toată suprafaţa posterioară a toracelui", a spus dr. Nicolae Bacalbaşa, de la Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Fratele mai mare, de doar patru ani, a vrut să ia de pe sobă o oală cu apă fierbinte. A scăpat-o, iar apa a venit peste cel mic.

Pe patul de spital stă acum bunica. Are grijă ca băiatului să nu-i lipsească nimic. Mama e acasă şi va trebui acum să dea explicaţii în faţa celor de la Protecţia Copilului. 

"E posibil handicapul (al mamei caopiilor - n.r.) să fie doar o aparenţă şi să nu fie niciun document justificativ în acest sens. Un copil de trei ani lăsat în grija unui frate mai mare de doar patru ani pune semne de întrebare foarte serioase, în ceea ce priveşte responsabilitatea părinţilor", spune Tania Calcan, de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Femeia mai are acasă alţi trei copii şi unul e pe drum. Dacă va fi găsită vinovată, riscă să fie căzută din drepturile părinteşti.

 


×
Subiecte în articol: copil mama spital protectia copilului
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close