Antena 3 CNN Actualitate Găsirea unui loc de muncă: Care este percepţia românilor cu privire la opţiunile disponibile pe piaţa muncii

Găsirea unui loc de muncă: Care este percepţia românilor cu privire la opţiunile disponibile pe piaţa muncii

Găsirea unui loc de muncă: Care este percepţia românilor cu privire la opţiunile disponibile pe piaţa muncii
Sursa foto: Foto: libertiny.com
de S.T.    |    09 Noi 2012   •   16:16

Aproximativ 70% dintre români sunt de părere că în acest moment este foarte greu să găsească un loc de muncă, majoritatea lor considerând că există foarte puţine opţiuni în alegerea unei slujbe, arată studiul Reveal Marketing Research, dat publicităţii în cadrul Bucharest Forum, informează Mediafax.

Potrivit cercetării, 68,2% dintre români au o percepţie negativă cu privire la posibilităţile de angajare existente în prezent pe piaţa muncii.

Conform rezultatelor studiului, deşi România înregistrează una dintre cele mai mici rate de şomaj din Europa, cu o valoare medie de 7,1% în primele nouă luni ale anului curent, respondenţii apreciază, totuşi, că sunt puţine locuri de muncă.

Mai puţin de 10% dintre români (8,9%) sunt mulţumiţi de numărul locurilor de muncă disponibile, iar în ceea ce priveşte evoluţia pieţei muncii în următoarele trei luni, românii par să fie mai optimişti: 11,2% dintre aceştia apreciază o creştere a ofertei de locuri de muncă, arată acelaşi studiu.

"Percepţia românilor cu privire la situaţia actuală a locurilor de muncă reflectă, în fapt, o lipsă de încredere în îmbunătăţirea situaţiei economice, în ansamblul ei. Ceea ce ne arată ConfidenceIndex este faptul că opţiunile disponibile pe piaţa muncii reprezintă pentru consumatori un aspect important, prin care ei evaluează şi percep viitorul ţării", spune Marius Luican, general manager Reveal Marketing Research, citat de Mediafax.

Rezultatele studiului fac parte din raportul ConfidenceIndex, lansat joi de către Bucharest Forum şi Reveal Marketing Research.

Colectarea datelor pentru ConfidenceIndex s-a realizat în perioada 29 - 31 octombrie, pe un eşantion de 1.200 persoane de peste 18 ani, reprezentativ la nivel urban şi rural.

Studiul se va desfăşura lunar, totalizând 14.400 de respondenţi anual. Marja de eroare calculată este de +/- 2,84%.



×
Subiecte în articol: studiu
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close