Antena 3 CNN Actualitate Generalul Răzvan Ionescu este noul prim-adjunct al directorului SRI

Generalul Răzvan Ionescu este noul prim-adjunct al directorului SRI

Generalul Răzvan Ionescu este noul prim-adjunct al directorului SRI
de M.Z.    |    23 Mar 2017   •   16:00

UPDATE: Generalul de brigadă Răzvan Ionescu este noul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig. Potrivit SRI, acesta îşi va prelua atribuţiile începând cu data de 24 martie.

Radu Tudor a subliniat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că noul prim-adjunct al serviciului nu este format la școala SRI, el venind din mediul civil. 

”Răzvan Ionescu nu este format la școala SRI. E un tânăr general al acestei structuri de securitate care a absolvit o facultate civilă. Provine din mediul civil, e fizician și din mediul civil el s-a îndreptat ca specialist spre SRI. Și asta s-ar putea să fie un detaliu foarte important în schimbarea paradigmei și a atitudinii față de societatea civilă și instituțiile democratice”, a spus Radu Tudor, la Antena 3.

Generalul Răzvan Ionescu are 45 de ani și este de profesie fizician

SRI precizează că Răzvan Ionescu are 45 de ani şi o experienţă de peste două decenii în munca operativă a Serviciului. 

Noul prim-adjunct al SRI este absolvent al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti. El a urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitică şi Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, dar şi cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere în Masă şi Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania. 

"De-a lungul carierei în SRI, domnul general de brigadă Răzvan Ionescu a ocupat mai multe funcţii, atât în cadrul unităţilor centrale, cât şi teritoriale, unde a avut succese operaţionale de anvergură, în parteneriat cu servicii de intelligence din spaţiul euroatlantic, pe problematici privind criminalitatea organizată transfrontalieră, respectarea regimurilor internaţionale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internaţionale, migraţie şi terorism. A fost încadrat în SRI cu gradul de căpitan şi a absolvit ca şef de promoţie cursurile de iniţiere", arată sursa citată. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de numire în funcţie a noului prim-adjunct al lui Hellvig. Tot joi, decretul privind numirea generalului de brigadă - cu o stea Răzvan Ionescu a fost publicat în Monitorul Oficial. 

Pe 17 ianuarie, SRI anunţa că Florian Coldea a cerut trecerea în rezervă, decizia fiind luată chiar dacă verificările demarate în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă au arătat că nu a încălcat legea, SRI propunând repunerea în funcţie. Verificările au fost demarate după ce Sebastian Ghiţă a publicat fotografii şi înregistrări video în care ar apărea cei doi şi familiile acestora, precizând că au avut o relaţie de prietenie.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Florian Coldea SRI Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close