Antena 3 CNN Actualitate Geo Saizescu va fi înmormântat la Mânăstirea Cernica, deşi locul său ar fi fost pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu

Geo Saizescu va fi înmormântat la Mânăstirea Cernica, deşi locul său ar fi fost pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu

de S.T.    |    25 Sep 2013   •   21:51

Maestrul Geo Saizescu, creatorul genial al cinematografiei româneşti, a povestit, în ultimul său interviu, despre cum a plecat din Oltenia cu convingerea că poate face artă cinematografică şi teatrală.

În emisiunea Sinteza Zilei, probabil ultima emisiune în care a fost invitat marele maestru al cinematografiei, Geo Saizescu a amintit condiţiile dramatice din anii 50, care l-au împins spre filosofie şi muzică în drumul său spre Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, la secţia Regie-Film.


Declara atunci că filmele au fost şi sunt viaţa sa, o viaţă dedicată celor care iubesc micul şi marele ecran.Pentru maestrul Saizescu NU s-a găsit un loc de veci pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu.

Geo Saizescu, care a murit la începutul acestei săptămâni, la vârsta de 80 de ani, va fi înmormântat joi, la ora 12:00, în Cimitirul de la Mănăstirea Cernica.

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea"

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Mafia lemnului, atac devastator pe Valea Vaserului după o licitaţie
x close