Antena 3 CNN Actualitate Geoană: Ce face Donald Trump mă îngrijorează

Geoană: Ce face Donald Trump mă îngrijorează

Geoană: Ce face Donald Trump mă îngrijorează
Sursa foto: foto: captura Antena 3
17 Iul 2018   •   19:17

Preşedintele american Donald Trump a elogiat, marţi, întâlnirea sa din ajun de la Helsinki cu preşedintele rus, Vladimir Putin, încercând totodată să discrediteze percepţia larg răspândită că ziua petrecută în Finlanda alături de omologul său rus a fost în detrimentul SUA, relatează Reuters.

"Întâlnirea pe care am avut-o la NATO şi la care am strâns cantităţi uriaşe de bani a fost grozavă, dar cea cu Vladimir Putin al Rusiei a fost încă şi mai bună", a transmis Trump pe Twitter. "Din păcate, nu a fost prezentată aşa cum a fost - Fake News o iau razna!", a adăugat el.

Declarația-șoc a președintelui SUA a fost comentată de Mircea Geoană, la "Punctul de Întâlnire":

"A fost o adevărată săptămână a patimilor în relația trans-atlantică. Și nu putem să scoatem din context cel puțin conferința de presă extrem de stranie între președinții americani și rus de la Helsinki, din contextul mai larg al unei săptămâni foarte agitate. Este neobișnuit și cred că este preocupant ca să vezi președintele Americii atacându-și extrem de brutal principalii aliați.

Merkel este într-un fel, premierul canadian este într-un alt fel, Europa este un dușman, pe același palier cu China și cu Rusia. Și după aia îl vezi pe același președinte al SUA vorbind despre Putin cu cuvinte foarte elogioase: este puternic, știe ce vrea, își apără interesele. Deci, e un sentiment de disconfort, de preocupare", a spus Mircea Geoană.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close