Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Mărmureanu, schimbat din funcţie: Mi se pare o decizie corectă

Gheorghe Mărmureanu, schimbat din funcţie: Mi se pare o decizie corectă

Gheorghe Mărmureanu, schimbat din funcţie: Mi se pare o decizie corectă
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Iun 2011   •   17:01
Gheorghe Mărmureanu, fostul director al Institutului de Fizica Pământului, a fost schimbat din funcţie. Acesta a rămas director onorific şi membru în Consiliul de Administraţie al instituţiei, informează Mediafax.

Mărmureanu susţine că schimbarea este una normală, având în vedere că a depăşit cu opt ani vârsta de pensionare.

"Mi se pare o decizie corectă, am depăşit cu opt ani şi jumătate vârsta de pensionare, dar am rămas în Consiliul de Administraţie şi sunt director general onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului (INFP). În plus, sunt directorul a două proiecte europene", a spus fostul director general al INFP.


Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a confirmat telefonic că eliberarea lui Gheorghe Mărmureanu din funcţia de director general al INFP a fost semnată de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), Dragoş Ciuparu.

"Potrivit informaţiilor transmise de către preşedintele ANCS, Dragoş Ciuparu, directorului Măgureanu i-a încetat contractul, în cazul lui fiind semnat un ordin în acest sens", a declarat Daniel Funeriu.

Ministrul Educaţiei a mai spus că există alţi cinci directori pentru care actele sunt în curs de semnare. Printre cei ale căror contracte vor înceta se numără profesorul universitar Dan Dascălu, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie - IMT Bucureşti, şi Emilia Visileanu, director general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie - INCDTP Bucureşti.

×
Subiecte în articol: demitere
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close