Antena 3 CNN Actualitate Onţanu şi-a reglat afacerile înainte să fie reţinut. Cum i-a ajutat pe Stelu şi Pescariu

Onţanu şi-a reglat afacerile înainte să fie reţinut. Cum i-a ajutat pe Stelu şi Pescariu

Onţanu şi-a reglat afacerile înainte să fie reţinut. Cum i-a ajutat pe Stelu şi Pescariu
Sursa foto: Foto: Facebook / Neculai Ontanu
de M.Z.    |    25 Mar 2016   •   16:34

Apropiaţii cuplului Udrea-Cocoş, Gheorghe Stelian şi Dinu Pescariu, au primit ajutor din partea primarului Neculai Onţanu. 

Cu o lună înainte ca DNA să-l reţină pentru 24 de ore, primarul sectorului 2 a prelungit autorizaţia de construcţie a blocului pe care afaceriştii îl ridică în parcul Verdi, cartierul Floreasca.

Noua autorizaţie, emisă în ultima săptămână a lunii februarie, le permite celor doi inculpaţi în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi dosarul Microsoft să continue lucrările. 

În zonă, tot spaţiul verde ar putea cădea pradă betoanelor. Parcul a fost retrocedat, iar noii proprietari au de gând să construiască. 

Pe blocul pe care Gheorghe Stelian şi Dinu Pescariu îl ridică încă de acum doi ani, instanţa a impus sechestru asigurător în dosarul ANRP. Cei doi afacerişti nu renunţă, însă, la construcţie şi au fost ajutaţi de curând de primarul Neculai Onţanu.

În ultima săptămână din februarie, cu o lună înainte să fie ridicat de procurorii DNA, primarul sectorului 2 a prelungit autorizaţia de construire pentru blocul din strada Rahmaninov. 

Proprietarul imobilului este firma Rahmaninov Residence, care îi are acţionari majoritari pe Gheorghe Stelian şi Dinu Pescariu.

Blocul se află chiar la marginea parcului Verdi, pe terenurile obţinute de Gheorghe Stelian prin cumpărarea de drepturi litigioase. Şi parcul a fost retrocedat şi urmează să cadă pradă betoanelor.

Primii care au intrat în posesia unor loturi de teren de aici, în momentul în care au devenit proprietari, aveau deja proiect de bussines centre la Institutul Proiect Bucureşti. Adică, erau foarte siguri.

Parcul a fost deja parcelat, iar actualii proprietari fac demersuri pentru a putea începe construcţia de imobile.

Parcul Verdi se întindea cândva până la râul Colentina. Acolo s-ar afla şi terenul de 1.500 de metri pătraţi pentru care Neculai Onţanu a fost ridicat de procurori. Primăria Sectorului 2 nu a răspuns întrebărilor, până la difuzarea acestui material.

Primarul Neculai Onțanu s-a predat vineri, după ce judecătorii i-au dat mandat de arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. El este acuzat că a primit mită un teren.

Primarul sectorului 2 Neculai Onţanu a fost reţinut miercuri seară de procurorii DNA, într-un dosar de corupţie în care a fost arestată şi avocata Loredana Radu, fosta avocată a lui Victor Ponta şi apărătoarea unchiului ei, Gabriel Oprea.

Citiți și Cine este Loredana Radu, avocata urmărită în dosarul lui Onțanu. Trei lucruri pe care nu le știai despre ea

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close