Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali, cercetat în dosarul finanţării ilegale a campaniei electorale a lui Mircea Geoană. Patriarhul Daniel, în interceptări

Gigi Becali, cercetat în dosarul finanţării ilegale a campaniei electorale a lui Mircea Geoană. Patriarhul Daniel, în interceptări

Gigi Becali, cercetat în dosarul finanţării ilegale a campaniei electorale a lui Mircea Geoană. Patriarhul Daniel, în interceptări
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Ian 2012   •   11:48

George Becali este cercetat în dosarul finanţării ilegale a campaniei electorale a lui Mircea Geoană. Becali ar fi dat un teren unui ministru. Procurorii DNA verifică dacă tranzacţia a fost legală.

Informaţia provine din volumele de urmărire penală ale dosarului. În material se arată că alte posibile infracţiuni care vor fi verificate vizează o discuţie dintre Hrebenciuc şi Becali, din 21 mai 2010, în care se vorbeşte despre un teren în suprafaţă de un hectar oferit de Gheorghe Becali unui ministru.

„Nici teren n-am dat, nici ministru n-a fost şi nici ei nu m-au chemat să ne jucăm”, a declarat Becali referitor la acuzaţiile care îi sunt aduse în acest dosar.

 


În interceptările din dosar apare şi o discuţie între Viorel Hrebenciuc şi Patriarhului Daniel.

În acest dosar, mai sunt cercetaţi pentru spălare de bani Viorel Hrebenciuc, Sebastian Ghiţă şi Robert Negoiţă. Pe lângă spălare de bani, cei trei sunt acuzaţi şi de folosire a influenţei în partid şi fals în înscrisuri.

În urmă cu două zile, omul de afaceri Ioan Nicolae şi preşedintele Consiliului Judeţean Brăila au fost trimişi în judecată de procurorii DNA. Cei doi sunt cercetaţi pentru fapte care au legătură cu sponsorizarea campaniei lui Mircea Geoană. 

Ei ar fi spălat bani prin INSOMAR, al cărui acţionar principal, Gheorghe Teodorescu, este acuzat de fals în înscrisuri.
 



×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close