Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali, reacție surprinzătoare după ce i-a fost respinsă reabilitarea: „Nu aveau cum să o dea, că nu permitea legea”

Gigi Becali, reacție surprinzătoare după ce i-a fost respinsă reabilitarea: „Nu aveau cum să o dea, că nu permitea legea”

Gigi Becali se declară mulțumit de hotărârea magistraților de a-i respinge cererea de reabilitare. "Este pentru prima dată în viața mea când un procuror DNA are dreptate", a declarat latifundiarul din Pipera, în exclusivitate pentru Antena 3.

Gigi Becali, reacție surprinzătoare după ce i-a fost respinsă reabilitarea: „Nu aveau cum să o dea, că nu permitea legea”
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Ian 2020   •   13:43

Omul de afaceri a explicat că reabilitarea sa ar fi fost calculată în funcție de eliberarea condiționată și nu după termenul total al sentinței, așa cum prevede o decizie a CCR. Mai mult, depunerea cererii de reabilitare ar fi fost doar un pretext pentru a se întâlni cu judecătorul care l-a condamnat și - citez - de a se împăca sufletește cu acesta.

Citește și: Vești proaste pentru Gigi Becali. Instanța i-a respins cererea pentru reabilitare

"Nu fac nimic mai departe, din moment ce trei judecători de Înaltă curte au spus nu se împlineşte termenul de reabilitare. Eu mă înclin şi zic: da. Cum să fac recurs? Oricum nici nu aveau cum să dea. Eu am făcut cerere de reabilitare. După ce am studiat legea, mi-am dat seama că nu au cum să îmi dea reabilitarea. De ce? Eu am calculat patru ani de la terminarea condamnării, după care vine Curtea Constituţională în 2016 şi zice aşa: 'terminarea condamnării înseamnă termenul total, nu de la eliberarea condiţionată'. Este clar că nici nu permitea legea. Era o încălcare a legii", a declarat vineri Becali, într-o intervenţie la Antena 3.

George Becali a explicat că nu este dezamăgit de respingerea cererii sale, pentru că altfel judecătorii ar fi încălcat legea.

”Nu aveau cum să o dea. Chiar dacă voiau să mă reabiliteze nu permitea legea. Nu sunt dezamăgit. Aş fi fost dezamăgit dacă m-ar fi reabilitat, pentru că însemna că judecătorii încalcă legea. Cum să merg mai departe când judecătorii ăştia trei spun că aşa este legea? Ce să contest? Discursul meu aşa a început (în sala de judecată - n.r.): 'prima dată în viaţa mea când un procuror DNA are dreptate'. S-a referit la termenul de terminare a pedepsei. Şi am spus: 'domnule judecător, eu ştiu că e forţată treaba, ştiu şi hotărârea Curţii Constituţionale, numai că am forţat. E adevărat că, dacă judecătorii doreau să dea, dădeau. Numai că, dacă dădeau, era un fel de încălcare a hotărârii Curţii Constituţionale şi puteau să fie sancţionaţi judecătorii. Ei ce să facă, să fie sancţionaţi pentru mine, de dragul meu?", a mai Becali.

 

 


 

×
Subiecte în articol: reabilitare becali Gigi Becali
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close