Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali S-A PREDAT. Finanţatorul echipei Steaua Bucureşti a fost condamnat la trei ani de închisoare

Gigi Becali S-A PREDAT. Finanţatorul echipei Steaua Bucureşti a fost condamnat la trei ani de închisoare

Gigi Becali S-A PREDAT. Finanţatorul echipei Steaua Bucureşti a fost condamnat la trei ani de închisoare
de G.S.    |    O.P.    |    S.T.    |    20 Mai 2013   •   17:55
Gigi Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

Potrivit deciziei luate luni, completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat pe Becali la doi ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată.


Zmărăndescu, despre Becali: Se sinucide! Nu mai rezistă!

Gigi Becali a fost condamnat anterior la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării de persoane, cu un termen de încercare de 8 ani. Decizia a fost definitivă.

După contopirea pedepselor, au arătat judecătorii, Gigi Becali urmează să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de trei ani de închisoare cu executare, din care instanţa a dispus să fie scăzută perioada 2 aprilie - 17 aprilie 2009, în care omul de afaceri a fost reţinut şi arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrării de persoane.

Babiuc şi Cioflină vor sta cel mult opt luni la închisoare. Gigi Becali, maximum doi ani


UPDATE 22:20
- Gigi Becali, Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină au fost aduşi luni seară la arestul Poliţiei Capitalei, de unde, după vizita medicală şi unele formalităţi, vor fi duşi la penitenciarul Rahova, pentru a executa pedepsele dispuse de instanţa supremă în dosarul schimbului de terenuri.

UPDATE 21:30
- Fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au fost găsiţi de poliţişti la domiciliul lor.

Gigi Becali s-a predat la IPJ Ilfov. Acesta a fost însoţit în momentul predării de Cristi Borcea.

Cei trei au fost aduşi de poliţişti în arestul Poliţiei Capitalei.

UPDATE 21:10
-Surse: Becali s-a predat.

UPDATE 20: 25
- Ioan Becali a declarat, luni după-amiază, la Antena 3, că vărul său, Ioan Becali, a părăsit domiciliul, fiind în drum spre penitenciar.

"Gigi nu mai este, a plecat la penitenciarul Ilfov. Înăuntru nu mai e nimeni, doar femeile şi neamurile. Nu am vorbit nimic cu el, a venit, a pupat fetele, mândru, decent, demn, respectă decizia şi cu asta basta. Important e ce a transmis copiilor, nevestei şi neamurilor, să meargă în fiecare zi la biserică. Asta a transmis fetelor, mamei lui şi nevestei", a spus Ioan Becali.


Potrivit procurorilor, în perioada 1996-1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roşia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafaţa totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinţă prejudicierea statului român cu suma totală de 892.758 de dolari.

Dezbaterile în acest proces au fost finalizate vineri, iar un complet de trei judecători a amânat cu trei zile pronunţarea sentinţei. 
 

×
Parteneri
Elevii vor avea o oră în plus pe săptămână, din anul școlar 2023-2024
x close