Antena 3 CNN Actualitate Grădiniţa obligatorie de la 3 ani. Nu avem însă destule locuri

Grădiniţa obligatorie de la 3 ani. Nu avem însă destule locuri

Grădiniţa obligatorie de la 3 ani. Nu avem însă destule locuri
03 Aug 2007   •   15:42

Ministrul Educaţiei vrea o ţară de oameni instruiţi. Aşa că s-a gândit că de la 3 ani trebuie să începem să studiem. Toate bune şi frumoase, numai că pentru a merge la grădiniţă, trebuie să existe grădiniţă. Numai în Bucureşti aproape 10.000 de preşcolari ar putea rămâne pe dinafară la înscrieri. Şi încă nu sunt luaţi în calcul copiii de 3 ani! În şcoli e o altă problemă: renovarea.

Să luăm exemplul Capitalei. În total sunt 400 de şcoli şi grădiniţe. În ultimii 17 ani s-a încercat modernizarea lor. S-a reuşit parţial. Şi motive sunt destule. La şcoala generală 30 a început acum doi ani modernizarea. Primul pas: sala de sport. Lucrările ar fi trebuit încheiate încă din octombrie anul trecut, dar sunt abia pe la jumătate.

În capitală 99 de şcoli se renovează cu bani de la BEI. Doar în 23 deja se lucrează. În aceste condiţii ideea ministrului educaţiei, Cristian Adomniţei, pare un vis imposibil.


Numai că în Bucureşti, la toamnă, 10.000 de copii, chiar mai mari de 3 ani, vor sta acasă. Părinţii nu au unde să-i înscrie. Aceeaşi situaţie e şi la Iaşi, Timişoara şi Constanţa. Asta ca urmare a creşterii natalităţii între 2003 şi 2005.

Observator

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close